Nestvarno je koliko je realistično lice Nikole Jokića u NBA 2K23

Tehnologija otišla korak dalje

Nestvarno je koliko je realistično lice Nikole Jokića u NBA 2K23

E. Škorić

Realističnije nego ikada izgledaju face igrača na popularnoj video igri NBA2K.

NBA 2K23 najnovije je izdanje košarkaškog serijala, a izlazi početkom septembra. Iz 2K Gamesa su, čini se, ovaj put nadmašili sami sebe.

Nikada realističnije nisu izgledali košarkaši, a sada je objavljena slika Nikole Jokića koja je postlala viralna na društvenim mrežama.

Centar reprezentacije Srbije i Denver Nuggetsa izgleda nevjerovatno na igrici i mnogi su se zapitali da je zaista riječ o detalju iz igre ili je to možda čak stvarna slika MVP-a NBA lige.

Srbijanski dvostruki MVP imat će jednu od najviših ocjena, što je i za očekivati s obzirom da je jedan od najboljih u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, ali grafički detalji ovaj put su ipak u glavnoj ulozi.

Oglasi

Da, da, ni nama na prvu nije bilo realno da se radi o igrici, ali zaista jeste. Nema sumnje da se sada s još većim nestrpljenjem čeka izlazak NBA 2K23.

Iako je većina oduševljena vlastitim izgledom na novoj verziji igre 2K Games, bilo je onih koji smatraju da su trebali biti bolje kreirani ili su zaslužili bolje ocjene.

JaVale McGee je tako javno izrazio nezadovoljstvo jer smatra da njegova faca nije napravljena onako kako bi trebala i da ga je kreator igre "učinio pomalo glupim".

Neki ljubitelji video igara nostalgično se sjećaju starih dana kada je tehnologija bila daleko od ovog nivoa, pa su i sami izgledi igrača djelovali neprirodno, a danas su sportske simulacije dosegle vrhunac, kao i sve druge vrste igara.

Top Komentari

King_Kenny
...McGee svakako ima glupavu facu,nemoguce je to popraviti da izgleda inteligentnije.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti