Neven Subotić se odrekao luksuza i skupocjenih automobila: To je sve zabluda!
(Foto: EPA)

Banjalučanin živi mirno i povučeno

Neven Subotić se odrekao luksuza i skupocjenih automobila: To je sve zabluda!

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić odlučio se potpuno odreći luksuznog života.

Nekadašnja zvijezda Borussije iz Dortmunda važio je nekada za jednog od najboljih bundesligaških štopera, a danas nosi dres Union Berlina.

Međutim, van terena je Subotić potpuno normalna i opuštena osoba. Odlučio se odreći luksuza i živjeti normalan život.

"Imao sam nekoliko automobila, kuću sa velikom baštom, ali sam u jednom trenutku shvatio da mi to sve smeta. To je zabluda. Prodao sam sve i ta sloboda koju imam je sjajna. Koristim metro za prevoz svakog dana i sada slobodno moglu usmjeriti misli ka drugim stvarima", rekao je Subotić.

Novac mu nikada nije bio bitan u odabiru kluba.

"Pričam sa svima iz određenog kluba i onda procijenim je li ta sredina za mene. Novac mi je tek na dnu ljestvice, a želja za igrom na prvom".

Jurgen Klopp mu je potpuno promijenio život kada je došao u Mainz.

"Otvorio mi je oči i pokazao mi je šta je neophodno da bih uspio. Bilo je lijepih trenutaka, ali prije svega je to bilo vrijeme za učenje. U Dortmundu smo već u tunelu vodili 2:0 protiv svakog, jer smo se oslanjali jedan na drugog, imali smo motiv i kvalitet. Imao sam čvrstu vjeru u Kloppa", dodao je Subotić.

Ovaj rođeni Banjalučanin je pored sadašnjeg tima, te Mainza i Borussije, igrao još za Koln i St. Etienne.

Top Komentari

kajzerfrancbekenbauer
I ja bi sa toliko novca jednog dana ili puko ili poslo sve hiljadu........pershuna
2 2
karlhajncbrazzzo
A mogao je daleko dogurati da je bio Zmaj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti