Neymar prekršio zakon u Brazilu i mora da plati drakonsku kaznu

Nije se dobro proveo

Neymar prekršio zakon u Brazilu i mora da plati drakonsku kaznu

Eldar Ganibegović
Teme:

Neymar slobodno vrijeme između dvije sezone koristi da odmori u rodnom Brazilu, no nije se dobro proveo jer je prekršio zakon u ovoj zemlji i morat će da plati veliku kaznu.

Zvijezda PSG-a, Neymar, kažnjena je novčanom kaznom koja će se utvrditi zbog ignorisanja naredbe o zaustavljanju neovlaštenog građevinskog projekta u njegovoj rezidenciji u Brazilu.

Već je kažnjen s milion dolara zbog raznih "ekoloških zločina" pronađenih u ovoj luksuznoj rezidenciji koja se nalazi u turističkom gradu Mangaratiba, 120 kilometara od Rio de Janeira. 

Vlasti su kontrolisale to područje i naredile obustavu svih aktivnosti, ali prema pisanju lokalnih medija, Neymar je tamo održao zabavu i okupao se u vještačkom jezeru.

Opština Mangaratiba je saopštila da su ekološki inspektori došli na lokaciju u subotu i otkrili aktivnost koja krši naredbu o obustavljanju radova.

Oglasi

Zvaničnici, upozoreni pritužbama objavljenim na društvenim mrežama, otkrili su posebno preusmjeravanje vodotoka i neovlašteno vađenje vode iz rijeke.

Također, uočena su neovlaštena iskopavanja i pomjeranja zemlje, kao i korištenje plaže bez dozvole.

Neymarovi predstavnici nisu davali nikakve komentare s tim u vezi.

Ovo je samo još jedan u nizu problema za Neymara i brazilski mediji prenose da ga opet očekuje drakonska kazna, a sve to dok ne zna gdje će igrati sljedeće sezone. 

Pod ugovorom sa PSG-om do 2025. godine, brazilski napadač je na spisku igrača od kojih bi pariski tim bio spreman da se rastane, ali njegov mogući odlazak u Barcelonu čini se prilično teško ostvarivim, zbog finansijske situacije Blaugrane, što je i glavni razlog Messijeve odluke da se ne vrati na Camp Nou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi