Neymar se zgadio Brazilcima zbog ponašanja na dan Peleove sahrane
Umjesto na sahranu Peleu, Neymar otišao na zabavu.

Video objavljen na Instagramu

Neymar se zgadio Brazilcima zbog ponašanja na dan Peleove sahrane

Eldar Ganibegović

Legendarni Pele preminuo je koncem prošle godine. Neymar nije mogao doći na sahranu, ali se zbog svog ponašanja na tužni dan zgadio Brazilcima, prenose tamošnji mediji.

Legendarni fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo je 29. decembra 2022. godine, a sahranjen je 3. januara.

Na Peleovoj sahrani bio je samo jedan prvak svijeta sa reprezentacijom Brazila, Mauro Silva, osvajač svjetske titule 1994. godine.

Među onima koji su najavili prisustvo je i Neymar, sadašnja zvijezda "Selecaoa", međutim, PSG mu nije dozvolio da otputuje u domovinu i bude prisutan sahrani. 

Ogorčenje u Brazilu bilo je veće nakon što su se slike Neymara pojavile na internetu na dan kada je Peleovo tijelo položeno na groblje gdje će provesti vječnost, koje se nalazi u blizini Santosovog stadiona.

Člana PSG-a i brazilske reprezentacije "izdala" je pjevačica Ana Aoas. Ona je na društvenim mrežama objavila video snimak na kojem se Neymar pojavljuje na zabavi, pjevajući u mikrofon.

Oglasi

Sve to u uslovima u kojima je proglašena trodnevna nacionalna žalost zbog smrti legendarnog fudbalera. 

"Ne ići na sahranu, ali biti na zabavi je grubo nepoštovanje, ruganje. On nema izgovor", bjesnio je Neto, bivši brazilski reprezentativac između 1988. i 1993. godine.

Vidjet ćemo da li će se Neymar oglasiti zbog svega i možda uputiti izvinjenje za svoje ponašanje koje po ko zna koji put nije bilo primjereno.

Inače, iako nije bio prisutan na sahrani, Neymar je poslao vijenac da se stavi pored lijesa legendarnog fudbalera.

Top Komentari

nakopitam
Pedeercic je uvjek bio pedder
2 0
MaDaj
Sine, zar nije dan žalosti sirom svijeta?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi