Neymar "uništio" služavku: Radila je 24/7 za 15 eura dnevno, a kad je trebala da se porodi - šok!

Traži otpremninu od 370.000 eura

Neymar "uništio" služavku: Radila je 24/7 za 15 eura dnevno, a kad je trebala da se porodi - šok!

Admin Čaušević
Teme:

Jedna od najbahatijih fudbalera današnjice završio je u centru novog skandala. Razlog je tužba koju je protiv njega podnijela služavka i to zato što joj je dnevna plata bila mizernih 15 eura.

Slavni Brazilac Neymar je upleten u još jednu kontroverzu. Fudbalera Al-Hilala je bivša služavka optužuje za nelegalni rad, piše francuski list Le Parisien. Sve se dešavalo dok je ovaj igrač nastupao u PSG-u.

Prema informacijama francuskih novina Le Parisien, 35-godišnja Brazilka izjavila je da je radila ilegalno kao sobarica, sedam dana sedmično, između januara 2021. i oktobra 2022.

Onaj je bilježila i zapisivala svaki radni dan, Brazilka je utvrdila da je radila oko 60 sati sedmično. U Francuskoj je konvencionalni režim rada u kućanstvu 40 sati sedmično.

Prema njezinim riječima, prekovremeni rad nije bio plaćen, a bila je dužna raditi i do 15 dana prije prijevremenog rođenja četvrtog djeteta.

Oglasi

Budući da je bio ilegalno u Francuskoj i nije imao nikakvu dokumentaciju, porod nije bio medicinski praćen, rekla je služavka koja se zove Marcia.

Također je dodala da je radila za mizernu platu od 15 eura dnevno, a platu je dobivala noću u strogoj tajnosti.

Brazilka traži oko 370.000 eura otpremnine, a čini se da nije pristala ni na jednu od opcija nagodbe koju su predložili advokati slavnog fudbalera koji će zbog povrede ligamenata pauzirati dok raja sezone.

"Neymar je iskoristio problematičnu situaciju našeg klijenta kako bi mu nametnuo nedostojne uslove rada kršeći temeljne norme zakona o radu."

"Žao nam je što je takva osoba mogla pokazati takvu nehumanost, čak ići toliko daleko da našeg klijenta izbaci iz kuće nekoliko dana prije nego što se trebala prijevremeno poroditi", rekli su Marcijini advokati.

Sa druge strane Neymarovi advokati negiraju postojanje bilo kakve tužbe koju je Marcia pokrenula protiv njega što je sasvim i očekivano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi