Ni Neymar nije pomogao narko kartelu u krijumčarenju kokaina

Genijalan marketinški trik narko kartela ipak nije prošao

Ni Neymar nije pomogao narko kartelu u krijumčarenju kokaina

S. Grebović

U akciji policije uhapšena su tri Kolumbijca za zaplijenjenom robom, koja je na sebi imala jedan veoma zanimljiv detalj. 

Policija u Gvantemali zaplijenila je 823 kilograma kokaina koji je bio upakovan u paketiće sa slikom zvijezde PSG-a i reprezentativca Brazila Neymara.

Fotografije za zaplijenjenim kokainom sa slikom Neymara obišle su planetu. 

Ovaj narko kartel je došao na ideju da Neymarovu sliku zalijepe na svoju "robu", kako bi se razlikovala od ostale, jer bi svojom originalnošnju privlačila "kupce", ali i kako ne bi bila toliko očita za javnost.

Ipak, ni Neymarove slike nisu im pomogle da prođu nezapaženo u ovoj akciji policije, a slike su ubrzo postale hit na drušvenim mrežama.

Ovo nije prvi slučaj da se narko karteli koriste slavom fudbalera kako bi poboljšali prodaju narkotika, svojevremeno je u Peruu zaplijenjeno oko tonu i po kokaina sa slikama Lionela Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije