Napali su mu majku i ukrali automobil, a onda je Kyrgios uzeo stvari u svoje ruke

Kontroverzni teniser

Napali su mu majku i ukrali automobil, a onda je Kyrgios uzeo stvari u svoje ruke

Eldar Ganibegović

Australski teniser grčkog porijekla, Nick Kyrgios, često je u središtu kontroverzi, a tako se desilo i sada i to van teniskog terena. Ovaj put je bio heroj - pomogao je policiji da riješi slučaj. 

Nick Kyrgios vrlo je kontroverzna ličnost, ali u isto vrijeme i jedan od najboljih tenisera na svijetu sa sedam ATP titula.

Prošle godine ostvario je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri i stigao do finala Roland Garrosa gdje je izgubio 6-4, 3-6, 4-6, 6-7 od Novaka Đokovića.

Australac je sada ponovo u centru pažnje, ali ovoga puta na manje kontroverzan način nego što je navikao.

Australian Broadcasting Corp javlja da je teniserova majka bila žrtva napada i krađe. Incident se dogodio u ponedjeljak u glavnom gradu Australije, Canberri.

Prema informacijama novinara, počinitelj je u ženu uperio pištolj i tražio ključeve luksuzne Tesle koja je bila parkirana na prilazu. Nickova majka brzo je udovoljila zahtjevima napadača i odmah nakon njegova bijega pozvala sina.

Oglasi

Teniser je kontaktirao policiju i zahvaljujući tehnologiji automobila uspio je pratiti njegovu lokaciju i tako pomoći policajcima.

Ispostavilo se da se počinitelj zaustavio u blizini škole. Prilikom uhićenja pružao je otpor i pritom je zadobio višestruke ozljede, nakon čega je prevezen u bolnicu.

Sud ga je odbio pustiti uz jamčevinu i optužio ga za niz djela. Optužen je za napad, krađu automobila, opasnu vožnju i opiranje uhićenju. Prema lokalnim medijima, vozilo se vratilo u Kyrgiosov posjed samo pola sata nakon primitka dojave.

Kyrgios inače nije igrao od oktobra prošle godine kada je nastupio na Japan Openu. Potom se povukao s tog turnira zbog povrede koljena.

Povreda se pokazala vrlo ozbiljnom te je u januaru morao na operaciju. Nije poznato hoće li se vratiti u igru za nadolazeći Roland Garros koji počinje krajem maja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi