Nijemci pišu o silovanju, Ronaldovi advokati najavili tužbu

Tražit će odštetu

Nijemci pišu o silovanju, Ronaldovi advokati najavili tužbu

Advokat Cristiana Ronalda je poručio da će tužiti njemački magazin Der Spiegel nakon što je isti objavio optužbe jedne Amerikanke koja tvrdi da ju je slavni fudbaler silovao 2009. godine.

Reuters je sinoć potvrdio da je Ronaldov pravni zastupnik Christian Schertz poslao saopštenje u kojem je optužbe iznijete u Der Spiegelu nazvao "nedopuštenim izvješćivanjem o sumnjama u području privatnosti", te istakao da će podnijeti tužubu protiv njemačkog lista.

Schertz je optužbe nazvao očigledno ilegalnim, ali i istakao da će on u ime svok klijenta tražiti odštetu za moralnu štetu nastalu objavljivanjem pomenutih optužbi na račun Cristiana Ronalda, koje predstavljaju "jedno od najozbiljnijih kršenja ličnih prava u godinama iza nas".

Inače, Kathryn Mayorga, tada studentica, je izjavaila da ju je Ronaldo silovao prije devet godina u hotelskoj sobi u Las Vegasu, dok je Der Spiegel otkrio i da su ona i Ronaldo o čitavom slučaju postigli vansudsku nagodbu i da joj je Portugalac platio 350.000 dolara.

Mayorga je, međutim, Der Spieglu otkrila da žali što je tada potpisala sporazum o neotkrivanju informacija: "Imala sam ozbiljne 'slomove'. Ponavaljalo se, krivim njega za silovanja, a sebe što sam potpisala tu stvar".

Iz Der Spiegla su poručili da su više puta pokušali kontaktirati Ronaldov tabor prije objavljivanja ove priče, ali nisu uspjeli u tome. Inače, prošle godine su Ronaldovi advokati također prijetili da će tužiti Der Spiegel zbog proizvodnje "novinarske fikcije", nakon što je pomenuti magazin objavio dokument koji navodno dokazuje nagodbu Mayorge i Ronalda.

Top Komentari

Chupy
Sve ove koje dadnu picke nekome ko ima para, poslije bude silovana.
24 0
Bego
Ja mislim da je ona njega silovala.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi