Novak Đoković i nezaboravna scena iz dvorane - Pokušao je Nole sve sakriti, ali nije uspio
Novak Đoković je večeras podigao navijače Crvene zvezde na noge nakon što se pojavio na utakmici Eurolige (Foto: Screenshot)

Počastio momka

Novak Đoković i nezaboravna scena iz dvorane - Pokušao je Nole sve sakriti, ali nije uspio

M. Šljivak

Novak Đoković izazvao je pravo oduševljenje na večerašnjoj utakmici između Crvene zvezde i Valencije odigranoj u Beogradu. Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je dosta posla s fanovima, a jednog od njih je i počastio.

Novak Đoković je bez ikakve dileme najveći sportista iz Srbije koji se ikada pojavio. Iako na terenu često zna biti poprilično žestok, van njega je Đoković izuzetno dostupan i miran.

To je pokazao i večeras na utakmici Crvene zvezde i Valencije. Izdvojio je Novak poprilično vremena za fotografije s navijačima i sve je izuzetno mirno odradio.

U jednom trenutku su mu prišla trojica momaka koji su mu nešto rekli, a on im je uzvratio: "Svaka čast, hvala vam puno".

Zatim se desila veoma zanimljiva situacija. Dok se fotografisao s njima, Đoković je zavukao ruku u džep i zatim je izvadio novac (100 eura) i predao ga je mladiću u ruke.

Oglasi

Novak nije želio da se snimi ovaj trenutak. Brzo je predao novac, ali je kamera sve uhvatila, pa su svi oduševljeni zbog ovog poteza.

Razlog zbog kojeg su momci dobili 100 eura brzo je otkriven. Beogradski mediji pišu da su oni pronašli platnu karticu Novaka Đokovića i zatim su mu je predali tokom utakmice.

Đoković je u prošlosti često znao pomagati mnogima. Nije štedio novac kojeg ima sasvim dovoljno da mu određeni iznosi apsolutno ništa ne znače u životu.

Novak je ovu godinu počeo na fenomenalan način. Osvojio je Australian Open u velikom stilu, ali je potom otišao na kratku pauzu zbog povrede koju je zadobio u Melbourneu.

Vratio se nedavno na turniru u Dubaiju. Tamo nije uspio doći do naslova i sada čeka nove izazove koje su pred njim.

Naravno, on će sve karte baciti na osvajanje novih Grand Slam titula. Gledat ćemo ga na Roland Garrosu i Wimbledonu, no nažalost ne i na US Openu jer mu je ulazak u Sjedinjene Američke Države zabranjen.

Podsjetimo, Đoković i Rafael Nadal imaju po 22 Grand Slam naslova i neko od njih će definitivno ući u historiju nedostižnim rekordom.

Top Komentari

Arnel925
Bravo Novak i za ramazanske dane. Trebamo nesto naučiti od njega.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti