Novi život bokserske legende: Mike Tyson ulazi u posao sa marihuanom
Foto: EPA

Pokreće novi biznis

Novi život bokserske legende: Mike Tyson ulazi u posao sa marihuanom

M. Šljivak

Legendarni američki bokser Mike Tyson (51) odlučio je otvoriti plantažu sa marihuanom.

Iron Mike će zajedno sa partnerima zasaditi 40 hektara marihuane u Kaliforniji, a na njegovom ranču će se vršiti i istraživanja oko učinka medicinske marihuane.

Kalifornija je 2016. godine legalizovala marihuanu. Odrasle osobe, iznad 21 godine, imaju pravo uzgojiti šest biljaka marihuane uz uslov da ne budu izložene javnom mjestu, a nije dozvoljena ni javna konzumacija.

Industrija marihuane je veliki biznis. Procjenjuje se da kalifornijsko tržište vrijedi 1.6 milijardi dolara, a već za dvije godine bi mogla biti preko šest milijardi dolara.

Tyson, koji je u životu izgubio više od 300 miliona dolara, odlučio je da se upusti u ovaj biznis, koji bi mu na kraju mogao ponovo donijeti veliko bogatstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi