Novu FIFU ćemo igrati na Play stationu 5 i to u 8K rezoluciji

Čista perverzija!

Novu FIFU ćemo igrati na Play stationu 5 i to u 8K rezoluciji

S. Grebović

Iz kompanije Sony nam pristižu prvi detalji nove generacije najpopularnije igračke konzole Play station 5, koja bi trebala izaći ove godine.

U intervjuu za Wired, idejni tvorac nove konzole Mark Cerny, izjavio je da PlayStation 5 neće biti samo nadogradnja na prethodne verzije, već da možemo očekivati konzolu kakva nikada prije nije bila na tržištu.

"Ključno pitanje je da li će konzola moći podržati jedan novi sloj vrste gaming iskustva koje nisu do sada viđene. Da budemo precizniji, radi se o 8K rezuluciji", izjavio je.

Predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Shawn Layden, potvrdio da ćemo sve detalje saznati u narednih nekoliko mjeseci, a predsjednik Sonyja Kenichiro Yoshida potvrdio je da kompanija užurbano radi na novoj generaciji konzola.

Konzola će imati novi AMD CPU sistem, koji će omogućiti 3D audio bez nadogradnje dodatnog hardvera, što igrače posebno raduje.

Prema procjenama Wired-a, igranje mega popunarnih fudbalskih simulacija biće stvarnije nego ikada, a iz EA Sporta, kompanije koja je kreator FIFE najavili su da će novu generaciju mega popularne igrice u maksimalnoj mjeri prilagoditi novom Play stationu 5. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti