Nogometni savez BiH uputio čestitku povodom Dana državnosti naše domovine

Danas je poseban dan za sve Bosance i Hercegovce

Nogometni savez BiH uputio čestitku povodom Dana državnosti naše domovine

Samir Mlaćo

Danas je poseban dan za sve Bosance i Hercegovce, danas slavimo rođendan naše domovine, a stižu i brojne čestitke.

Naime, na današnji dan 1943. godine u Mrkonjić Gradu su se sastali predstavnici Bošnjaka, Srba i Hrvata, te je taj sastanak poznat kao prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Ovom prilikom Bosni i Hercegovini je vraćena stoljetna državnovst koja je izgubljena okupacijom Osmanskog Carstva 1463. godine.

Prvo zasjedanje obilježila je sada već čuvena rečenica da Bosna i Hercegovina nije srpska, nije hrvatska, a nije ni muslimanska (bošnjačka), nego i srpska i hrvatska i bošnjačka, odnosno zemlja naroda Bosne i Hercegovine.

Nažalost, početkom 90-ih godina prošlog vijeka agresori su pokušali ponovo raskomadati Bosnu i Hercegovinu, ali se ona poput feniksa digla iz pepela i uspjela se odbraniti.

Danas su stigle brojne čestitke za ovaj posebni datum, a istu je uputio i Nogometni savez naše zemlje.

Oglasi

"Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo srdačne čestitke povodom Dana državnosti. Želimo da svi zajedno u budućnosti dijelimo radost zbog uspjeha naših reprezentacija i klubova, koji sa ponosom predstavljaju našu zemlju na međunarodnoj sceni", stoji u objavi na stranici NS BiH.

Čestitku svim Bosancima i Hercegovcima uputio je i kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko.

Sretan Dan drzavnosti Bosne i Hercegovine #25novembar

Posted by Edin Džeko on Friday, November 24, 2023

"Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine", napisao je Džeko uz fotografiju iz centra glavnog bh. grada Sarajeva.

Čestitke su uputili i brojni sportski kolektivi, te pojedinci.

Top Komentari

Mowzilla
Odma se vidi da je Pecikoza u penziji cim su objavili :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi