Džeko mu je trn u oku i smatra da je bolji - Više ne želi da se bori s nedodirljivim Edinom i odlazi

Michy Batshuayi neće čekati

Džeko mu je trn u oku i smatra da je bolji - Više ne želi da se bori s nedodirljivim Edinom i odlazi

M. Šljivak

Edin Džeko je prvi izbor u napadu Fenerbahčea ispred belgijskog napadača Michyja Batshuayija i to kod ovog fudbalera donosi veliko nezadovoljstvo. On smatra da zaslužuje biti ispred bh. napadača, no ne želi se boriti za mjesto već je odlučio otići u januaru i velika je mogućnost da će napraviti veliki transfer.

Michy Batshuayi namjerava napustiti Fenerbahče u januarskom prijelaznom roku. Belgijanac smatra da nije čovjek za klupe istanbulskog tima i da jednostavno mora biti prvi izbor ispred Edina Džeke.

Međutim, on nema namjeru da se bori za mjesto startera u Feneru i planira odlazak iz kluba. Smatra da će se dokazati negdje drugo, a to bi mogao biti Inter.

Italijanski klub spreman je pojačati napadački dio ekipe u januaru. Belgijanac im je poprilično privlačno i jeftino rješenje, te će ga pokušati angažovati početkom 2024. godine.

Batshuayi je spreman da ide. Iako mu je konkurencija u Interu još veća s obzirom na to da Nerazzurri imaju četiri napadača (Lautaro, Thuram, Alexis, Arnautović), on očigledno smatra da je dovoljno dobar da im preuzme minutažu.

Oglasi

Tako će umjesto borbe s Džekom za mjesto prvog napadača Fenerbahčea 30-godišnji Belgijanac vjerovatno put Italije, gdje će odraditi još jedan veliki potpis i vidjet ćemo koliko će zapravo i igrati.

Michy Batshuayi nema namjeru više ostati u Fenerbahčeu (Foto: EPA)

Michy Batshuayi iza sebe ima nekoliko vrhunskih potpisa. Nakon što je eksplodirao u Standardu iz Liježa igrao je za Marseille, Chelsea, Borussiju Dortmund, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš.

Član Fenerbahčea postao je u septembru prošle godine. Plaćen je tri i po miliona eura i igrao je sasvim dobro u dresu istanbulskog velikana.

Ove sezone je u 15 utakmica postigao četiri gola i upisao je tri asistencije. Ukupno je zabio 24 puta u 47 nastupa.

Edin Džeko ima mnogo impresivniju statistiku od Batshuayija

Edin Džeko je tokom ljeta stigao u Fenerbahče i potpuno je preuzeo svlačionicu turskog velikana.

Oglasi

Odmah po dolasku u tim 37-godišnji napadač je preuzeo kapitensku traku, mjesto prvog napadača mu je zagarantovano i to očigledno veoma nervira Batshuayija kojem je Edin trn u oku.

Belgijanac smatra da je kvalitetnije rješenje za Fener. Nema namjeru da se bori za mjesto i spreman je otići, no definitivno mora priznati da je Džeko trenutno ipak taj koji pruža mnogo bolje partije u plavo-žutom dresu.

Bh. napadač je ove sezone odigrao 16 utakmica za Fener i ima učinak od 12 golova i čak sedam asistencija. Treba napomenuti da ne igra utakmice Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je vođa Fenerbahčea i to Belgijanac ne želi da shvati. Radije će otići u Inter gdje je konkurencija mnogo veća nego imati ulogu drugog napadača i turski tim će morati pronaći njegovu zamjenu za januar.

Svako ko dođe morat će da prihvati ulogu rezerve jer Džeko je trenutno nedodirljiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi