Pobjegao od rata u Ukrajini jer ima pasoš Belgije, pa u Turskoj doživio tešku saobraćajnu nesreću

Nekadašnji igrač kijevskog Dinama

Pobjegao od rata u Ukrajini jer ima pasoš Belgije, pa u Turskoj doživio tešku saobraćajnu nesreću

Endin Čaušević

Bivši igrač kijevskog Dinama, Oleksandr Yakovenko, našao se u centru pažnje tamošnje javnosti.

U Ukrajini već skoro dvije sedmice traje rat nakon invazije Rusije, a mnogi su ostali da brane svoju domovinu.

No, bilo je i onih koji su pobjegli kada je rat počeo, a među njima je i nekadašnji igrač kijevskog Dinama koji je sa svojom porodicom odlučio da ode u Tursku. Ukrajinu je uspio da napusti jer ima i pasoš Belgije što mu je omogućilo da izbjegne obaveznu mobilizaciju

No, Yakovenko je i u Turskoj doživio nesreću i može biti zahvalan Bogu što je na kraju ostao živ.

Opis nije dostupan.

Naime, on je imao sudar na autoputu u blizini mjesta Sarukhanly. S njim au automobilu bili su njegov otac, majka i supruga i na svu sreću prošli su bez ozbiljnih povreda.

Oglasi

Međutim, automobil s kojim su se sudarili je u potpunosti uništen. U njemu su bile četiri osobe, a vozač se nalazi u kritičnom stanju. Ostali su lakše povrijeđeni i nalaze se svi u bolnici.

Opis nije dostupan.

Prve informacije govore da je vozač iz crvenog automobila izgubio kontrolu i udario u automobil koji je vozio Yakovenko. On je udario u zadnji dio automobila, a zatim se prevrnuo nekoliko puta.

Opis nije dostupan.

Yakovenko je inače ponukao u Lokomotyvi iz Kijeva, a još je igrao za Metalist, Lierse, Anderlecht, Genk, Westerlo, Leuven, Fiorentinu, Malagu, ADO Den Haag i Dinamo. Karijeru je završio 2018. godine iako je tada imao svega 30 godina.

Top Komentari

Slobodas
Možeš pobjeći od rata ali ne i od sudbine
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi