Slomljeno srce Andriyja Shevchenka: Uništena mu je najveća uspomena iz djetinjstva

Ispričao u intervjuu za Sky Sports

Slomljeno srce Andriyja Shevchenka: Uništena mu je najveća uspomena iz djetinjstva

Eldar Ganibegović

Ruska agresija na Ukrajinu ne prestaje.

Legendarni ukrajinski fudbaler Andriy Shevchenko u intervjuu za Sky Sports ispričao je potresnu ispovijest.

Naime, bombardovan je i uništen grad Bucha, mali grad blizu Kijeva u kojem je on kao dječak često trenirao, a njegova porodica primila je i dvije porodice iz tog grada.

"U Kijevu je već duže vrijeme mnogo napada. Moja majka i sestra su dočekale nekoliko ljudi koji su bili u strašnim uvjetima. U Buchi nema hrane i struje. Oni su prijatelji moje sestre, a prethodnih pet dana živjeli su u podrumu", ispričao je Shevchenko i dodao:

"Bilo je strašnih bombardovanja na ovom području. Buchu, kao i obližnji Irpin i Hostomel jako dobro poznajem. Potpuno su uništeni. Tamo više nema zgrada. Kao dječak, često sam trenirao u Buchi. To je strašno."

Bivši osvajač Zlatne lopte ističe i da je sada već nemoguće pobjeći iz glavnog grada Ukrajine.

"Humanitarne koridore napali su ruski vojnici. Da su moja majka i sestra pokušale pobjeći, mislim da bi to bilo opasnije za njih", istakao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi