Paul Pogba je razmažen, prepun sebe? Ne, on je jedna ljudska gromada
Pogba je godinama uz Bryana kojem je pomogao da se izliječi od raka i sada mu je čestitao na debiju za U15 tim Juventusa

Pomogao malenom Bryau da pobijedi rak

Paul Pogba je razmažen, prepun sebe? Ne, on je jedna ljudska gromada

Edmir Škorić

Možda Paul Pogba djeluje razmaženo ili bahato, ali jučer je pokazao da je ljudska gromada.

Tokom boravka u Juventusu je Pogba pomagao dječaku Bryanu da se izliječi od raka, a zloćudna bolest mu je ustanovljena prije tri godine.

Pogba je finansirao njegovo liječenje, koje je na kraju završilo uspješno. Dječak ne samo da je pobijedio opaku bolest, nego je zaigrao nogomet za U15 tim Juventusa.

Njegov debi za mlade nade Stare dame ponosno i sretno je dočekao i francuski reprezentativac koji u posljednje vrijeme briljira u Manchester Unitedu.

"Kakva sreća da je Bryan pobijedio rak i da je odigrao prvu utakmicu za U15 ekipu Juventusa. Ponosan sam na svog prijatelja, hvala ti što si inspirisao mnoge ljude, pa i mene. Nadam se da ćemo se vidjeti uskoro", poručio je Pogba na Twitteru.

Pogba je godinama uz Bryana

Pogba se nije pojavio na dolasku Manchester Uniteda u Dubai gdje će u nevjerovatnim uslovima ovaj tim da odradi mini-pripreme.

Pogba zbog povrede nije putovao u Dubai

Francuz je propustio ovo putovanje zbog lakše povrede koju je zadobio protiv Newcastlea i Ole Gunnar Solskjaer nije želio ništa da prepušta slučaju, pa je Pogbu ostavio kod kuće kako bi se što bolje oporavio za duel s Tottenhamom.

Zanimljivo da upravo Pogbu mnogi krive što je Jose Mourinho napustio Manchester United i sam on je zaigrao daleko bolje kada je Portugalac smijenjen.

"Sve je drugačije. Igramo potpuno drugačiji fudbal, mnogo smo ofanzivniji i kreiramo mnogo više prilika. Želimo igrati na ovakav način, napadački. Menadžer to traži od nas i to radimo na terenu. Ekipa treba uživati u fudbalu, radimo jedan za drugim i to rezultati govore", istakao je Pogba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi