Požar "progutao" pijacu na Otoci, nekadašnji igrači Sarajeva herojskim činom oduševili sve

Pomogli vatrogascima

Požar "progutao" pijacu na Otoci, nekadašnji igrači Sarajeva herojskim činom oduševili sve

Endin Čaušević

Veliki požar zahvatio je jučer pijacu Kvadrant koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, a vatrogasci su se satima borili s vatrom. No, pojedini građani su pomogli u gašenju požara i među njima su bili i nekadašnji fudbaleri Sarajeva.

Poznata pijaca Kvadrant koja se nalazi na Otoci jučer je u potpunosti uništena u velikom požaru koji je zahvatio ovo mjesto.

Veliki broj sarajevskih vatrogasaca bio je na licu mjesta i satima se borio s požarom, a nažalost spašeno je tek nekoliko boksova koji se nalaze na pijaci i šteta je zaista ogromna.

Također, štete ima i na objektima koji se nalaze u neposrednoj blizini ove pijace, te je uviđaj još uvijek u toku kako bi se zaključilo šta je izazvalo požar.

Pored vatrogasaca bilo je i građana koji su pritrčali u pomoć kako bi se vatra ugasila i kako bi se spasilo što se spasiti da.

Oglasi

Među ljudima koji su gasili požar na pijaci bila su i dvojica nekadašnjih fudbalera Sarajeva, a to su Almir i Amer Bekić koji su bez mnogo razmišljanja pritrčali u pomoć.

Almir i Amer su gasili požar i pomogli vatrogascima što je zaista za svaku pohvalu, te su doprinijeli tome da se požar ne širi dalje jer su u neposretnoj blizini pijace i stambeni objekti.

Video nekadašnjih igrača Sarajeva pojavio se na društvenim mrežama, a mnogi su se Ameru i Almiru zahvalili na nesebičnoj reakciji.

Inače, obojica Bekića su trenutno bez klubova i vrijeme provode u glavnom gradu. Almir je ljetos napustio mostarski Zrinjski nakon tri sezone, dok je Amer proteklu sezonu proveo u dresu tuzlanske Slobode.

Obojica su ostavila veliki trag u Premijer ligi BiH, te će biti zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti svoje karijere.

Top Komentari

Qwertz1
Pa da je covjek gorio raja bi uzela tel i snimala, jel moguce dokle smo dosli ? Pa sta ako su gasili trebal ih snimat i odavat pocast ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi