"Prodao sam medalju svjetskog prvaka i sve potrošio na kokain. Trajalo je dva dana"

Brazilac otvorio dušu za Globoesporte

"Prodao sam medalju svjetskog prvaka i sve potrošio na kokain. Trajalo je dva dana"

Edmir Škorić

Flavio Donizete je otvorio dušu i ispričao kako je zlatnu medalju potrošio, a od novca kupio - kokain.

On je 2005. godine postao svjetski klupski prvak sa Sao Paulom, iako uopće nije trebao ni putovati na turnir, ali je "slučajno" dobio tu čast, samim tim na kraju i medalju, ali nje danas više nema.

"Nakon što sam 'upoznao' kokain, previše sam toga izgubio. Jer do tada sam ga nemilosrdno koristio. Kada se kokain pojavio u mom životu, počeo sam gubiti sve. Novac koji sam imao na svom računu, stvari koje sam imao, jednostavno su nestajale. Izgubio sam sve, apsolutno sve. Samo nisam izgubio svoju ženu i kćeri, koje su sa mnom i danas", kaže bivši nogometaš u intervjuu za Globoesporte.

Sada 36-godišnjak tvrdi da se 'čisti' više od godinu i pol. Ali vratimo se na Svjetsko prvenstvo 2005. i medalju koja je prodana godinama kasnije zbog droge.

"Zapravo nisam bio ni registrovan za turnir. Odradili smo posljednji trening i bio sam na posudbi, ali posljednjeg dana se povrijedio Alex Bruno. Trener mi je rekao da putujem s njima. Rekao je da neću igrati, ali da ću biti tamo. Bio sam jako sretan, uzeo sam kofer i otišao kući, a sutradan sam bio u avionu za Japan. Bio sam u biznis klasi u dvospratnom avionu", prisjeća se Brazilac, pa nastavlja:

"Zlatnu medalju sam prodao kako bih mogao da kupim drogu. Prodao sam ga za 7.000. Koristio sam drogu i ostao sam kod kuće. Zbog droge sam znao za dan 20 puta unerediti sobu i 20 puta je srediti. Kokain sam koristio kao lud. Sve što sam dobio novca od medalje, dao sam na kokain. Sve je otišlo za dva dana".

Top Komentari

Salihović23
Prodao sam ga za 7.000. 7.000 čega? :-|
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi