Raj na zemlji: Eden dao jedan gol na 15 mečeva, ali je tu kuća od 10 miliona funti s 10 kupatila

Bar nešto kako treba

Raj na zemlji: Eden dao jedan gol na 15 mečeva, ali je tu kuća od 10 miliona funti s 10 kupatila

E. Škorić

Možda Eden Hazard nije uspio u Real Madridu na početku onako kako je planirano, ali Belgijanac može da uživa u svom luksuzu tokom ljetnih dana.

Prošle godine je reprezentativac Belgije, koji je već neko vrijeme povrijeđen, platio futurističku kuću u madridskom naselju La Finca čak 10 miliona funti. U spomenutoj četvrti nalaze se mnoge zvijezde Real Madrida i naravno svi manje - više imaju luksuzne apartmane, ali Edenov je priča za sebe.

Dizajniran od strane španskog arhitekta Joaquina Torresa, kuća je karakteristična po crnom kamenu i modernom namještaju. Sadrži šest spavaćih soba i 10 kupaonica za porodicu Hazard - Edena, suprugu Natachu i njihove sinove Yannis, Leo i Samy.

Valjda se podrazumijeva da ovo zdanje u sebi ima teniski teren, bazene, teretane, saunu, kino sobe i sve što je potrebno da Eden i porodica komotno žive izolirani od ostatka svijeta u vrijeme pandemije koronavirusa.

Također, cijela kuća automatizirana je zatamnjenim sjenilima i ostalim vrhunskim uređajima koje je moguće upravljati računarom radi optimalne udobnosti. Neki zidovi čak su izrađeni i s divovskim kristalima koji daju impresivan kontrast kamenu, ne dopuštajući nikakvoj svjetlosti da prođe.

Hazard je ovaj dom kupio od poznatog španskog pjevača, 17-godišnjeg dobitnika Grammyja Alejandra Sanza. Ipak, sav taj luksuz nije pomogao Edenu da opravda silno uloženi novac Reala, pa je postigao samo jedan gol u 15 utakmica za klub u toku sezone koja je obustavljena zbog pandemije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi