Navijači Reala mole Boga da nije istina, ali sve su prilike da im dolazi "propali golgeter"

Jeftin, ali ne i tako kvalitetan

Navijači Reala mole Boga da nije istina, ali sve su prilike da im dolazi "propali golgeter"

Edmir Škorić

Tokom ovog ljetnog prijelaznog roka Real Madrid je doveo samo jednog napadača i to na posudbu iz Espanyola, naravno riječ je o Joseluu, ali već na zimu će potražiti novog.

Joselu se dobro pokazao trenutno u Real Madridu, pa je 33-godišnjak doveden na posudbu iz Espanyola postigao dva gola u La Ligi i upisao jednu asistenciju. Od njega se previše ne očekuje, ali iskusni Španac za sada radi dobar posao.

Međutim, na zimu Carlo Ancelotti želi još jednog napadača, koji bi trebao da iznese teret naporne sezone sa Joseulom, dok na ljeto ne dođe Kylian Mbappe ili neki napadač sličnih kvaliteta i vrijednosti.

Kako prenose španski mediji , Madriđani su zainteresirani za usluge 34-godišnjeg napadača koji je ljetos besplatno prešao iz Chelseaja u Marseille, a igrao je i za Barcelonu.

Vjerovatno ste već svi shvatili da je riječ o nekadašnjem gabonskom reprezentativcu Pierre-Emericku Aubameyangu, koji igra jako loše otkako se vratio u Ligue 1, ali u Madridu se nadaju da bi mogao da oživi karijeru upravo u njihovim redovima.

Oglasi

Auba bi bio privremeno i jeftino rješenje, poput Joselua, a postoji mogućnost da i on bude posuđen do kraja sezone.

Real do ljeta ne želi da troši puno novca, ipak se usmjerio na dovođenje Mbappea, ali neophodan je još jedan napadač i u januaru će ga pokušati pronaći.

Pierre-Emerick Aubameyang postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju u svojih prvih devet utakmica za Marseille.

On bi mogao da postane još jedan u nizu igrača koji su imali tu čast da igraju za dva najveća kluba u Španiji, po mnogima i na svijetu. Ipak, navijačima Reala se ova vijest nije dopala, štaviše, mole Boga da se transfer na kraju zaista ne dogodi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razloga je nekoliko, jedan je upravo taj što je nosio dres mrskog rivala, ali ipak onaj mnogo važniji - Auba nije ni sjena napadača od prije nekoliko godina.

Auba je karijeru počeo u Francuskoj, nakratko bio u Milanu, kasnije se proslavio nastupima u dresu St. Etiennea i Borussije Dortmund, a igrao je još u Chelseaju, Arsenali i već spomenutoj Barceloni. U Marseille je došao kao slobodan igrač iz Chelseaja, ali taj transfer nije previše toga dobroga donio timu sa Veledromea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi