"Rekli su mi da sam lud što napuštam fudbal, ali danas imam manje novca i sretnije živim!"

Daniel Osvaldo se ne kaje

"Rekli su mi da sam lud što napuštam fudbal, ali danas imam manje novca i sretnije živim!"

E. Čaušević

Bivši italijanski fudbaler Daniel Osvaldo prije nekoliko godina sve je iznenadio odlukom da završi svoju igrački karijeru.

Osvaldo je 2016. godine odlučio da prekine ugovor s Bocom Juniors i završi svoju igračku karijeru iako je tada imao svega 30 godina. Ovaj napadač važio je za jednog od najboljih dok je igrao u Italiji, a najbolje partije pružao je u dresu Rome.

Iako je rođen u Argentini odlučio je da nastupa za reprezentaciju Italije, ali to nije dugo trajalo. Nakon odlaska iz Rome promijenio je veliki broj klubova jer je igrao za Southampton, Juventus, Inter, Porto i Bocu nakon čega je završio karijeru.

Osvaldo je poručio tada da se okreće muzici i da želi na tom polju da napravi karijeru. Izjavio je da svijet fudbala jednostavno nije bio za njega, te da više nije želio da se odriče mnogih stvari u životu kako bi bio profesionalac.

Tri godine kasnije njegovo mišljenje se nije promijenilo, te je Osvaldo poručio da se ne kaje što je tako rano okačio kopačke o klin. Izjavio je da ima dosta manje novca, ali da je mnogo više sretniji u životu.

"Postoje dvije situacije kada imate velike probleme, a to je kada nemate novca ili ga imate previše. Tada vas boli glava i ne možete normalno da uživate u životu. Najbolje je biti negdje u sredini. Sada kada imam dosta manje novca više sam opušten i zaista imam sretan i miran život", rekao je Osvaldo, te dodao.

"Bilo bi teško da sam nastavio nešto što više nisam želio da radim. Nikada se ne kajem i zbog razloga se dešavaju sve stvari. Možete popraviti greške, ali nema kajanja".

"Svi su mi tada rekli da sam lud, čak i moj otac koji je penzionisani muzičar. Rekao mi je da će mu nedostajati što me neće gledati više na terenu. To mi je slomilo srce, ali mi je onda majka poručila da je bitno samo da sam sretan".

"Imam koncerte u Argentini i gledam ljude kako pjevaju nešto što sam ja napisao u sobi u četiri ujutro. Mogu da čuju i osjete te riječi i to je prava magija. Više mi ništa ne treba i to je moja tajna".

Top Komentari

tuzlaak
sreća je jedini smisao zivota...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi