Zvijezda neočekivano propušta Mundijal, ali ubrzo će mu supruga roditi i četvrtu djevojčicu
Larissa je u braku sa Firminom od 2017. godine i sada s nestrpljenjem par čeka svoje četvrto dijete

Uživaju na Maldivima dok čekaju još jednu prinovu

Zvijezda neočekivano propušta Mundijal, ali ubrzo će mu supruga roditi i četvrtu djevojčicu

E. Škorić

Napadač Liveproola Roberto Firmino bio je jedan od onih koji su s razočarenjem saznali imena putnika za Svjetsko prvenstvo i koje je Tite razočarao.

Pomalo neočekivano je Tite sa spiska putnika za Katar izostavio Firmina, iako je našao prostora za čak devetoricu napadača na listi. Firminu ostaje da utakmice Svjetskog prvenstva prati izdaleka, putem TV-a.

No, trenutno mu mnogi mogu pozavidjeti jer je odmah otputovao na Maldive i tamo uživa sa s uprugom i sa svoje tri kćerke.

On je na Instagramu objavio fotografije na kojima se opušta zajedno sa suprugom Larissom Pereirom u bazenu luksuznog resorta. Firmino i Larissa će po četvrti put postati roditelji, a ona je otkrila da je na putu još jedna djevojčica, kojoj su odlučiti dati ime Sophia.

Oglasi

Matheus Cunha, još jedan napadač kojeg Tite nije zvao u Katar, komentarisao je Firminovu objavu. "Bobby zna kako se živi", napisao je ofanzivac Atletico Madrida.

31-godišnji Firmino bio je konstantno prisutan u Titeovoj reprezentaciji, ali je u posljednjih godinu dana izgubio tlo pod nogama. Firmino je tako ostao na jednom nastupu na SP-u.

Brazilci su danas iz Torina otputovali za Dohu, a turnir otvaraju utakmicom protiv Srbije u četvrtak. Za rivale će još imati Kamerun i Švicarsku.

"Samo da vam se zahvalim na lijepim porukama", napisao je Firmino na Instagramu otprilike 24 sata nakon što je održana press konferencija na kojoj je Tite saopštio imena putnika za Mundijal, dodavši:

"Svjetsko prvenstvo san je za svakog igrača, pa tako isto i za mene. Jučer stvari nisu išle onako kako sam zamišljao ili sanjao cijelog života, ali mogu pogledati unatrag i biti zahvalan Bogu što mi je već omogućio da živim taj san, kao i tolike druge snove".

Oglasi

Firminova uloga u Liverpoolu je smanjena u posljednjim sezonama, i dok je on i dalje vrijedan rotacijski igrač za klub, njegov pad na Anfieldu možda je utjecao na njegovo mjesto u Titeovoj grupi.

S 31 godinom, malo je vjerovatno da će Firmino biti tu za Svjetsko prvenstvo 2026. Brazil ima previše dobrih mladih napadača koji će u to vrijeme doseći svoj vrhunac, a Firminov kraj reprezentativne karijere nije daleko.

U dresu Brazila prethodno je nastupio 55 puta, te je definitivno najveće izostavljeno ime sa spiska Titea.

Do sada je ove sezone zabio osam golova u 19 nastupa za Liverpool i ima bolje brojke u pogledu doprinosa golovima od Gabriela Jesusa i Martinellija, ali dvojac iz lidera Premier lige Arsenala na kraju je uvršten među putnike za Katar.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi