Osuđeni silovatelj nestao s lica zemlje: Samo rijetki znaju gdje se nalazi bahati Brazilac
Osuđeni silovatelj pobjegao od pravde (Foto: Instagram)

Robinha nema nigdje

Osuđeni silovatelj nestao s lica zemlje: Samo rijetki znaju gdje se nalazi bahati Brazilac

Midhat Šljivak
Teme:

Nekadašnja fudbalska zvijezda Robinho (40) tražen je od strane Italije gdje je zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina. Međutim, bivši fudbaler uživa u slobodi u Brazilu koji nema ugovor s Italijom o izručenju, a i on sam je odlučio nestati u javnosti i o njemu se ništa ne zna.

Brazilski fudbaler Robinho nekada je važio za najvećeg svjetskog talenta. Nakon vrhunskih igara u Santosu prešao je u Real Madrid, a potom je igrao za Manchester City i AC Milan, te niz manjih klubova u Kini i Turskoj.

Boravak u Italiji (2010-2015) nikad neće zaboraviti. Ova država ga traži zbog silovanja 23-godišnje Albanke koje se desilo u januaru 2013. godine i zbog čega je osuđen na devet godina zatvora.

Međutim, bivši fudbaler nije dostupan italijanskim vlastima. On je osuđen pred sudom u Milanu i naravno nije mu palo na pamet da napušta Brazil i da ode na izdržavanje kazne.

Italija i Brazil nemaju ugovor o izručenju. Neće ga ni biti u narednim godinama, ali su brazilski političari spremni usvojiti zakon po kojem bi Robinho kaznu mogao odslužiti u svojoj zemlji.

Oglasi

"Ministarstvo pravde bi prenošenjem kazne iz Italije u Brazil pokazalo opredijeljenost zemlje za suzbijanje kriminala i pokazalo bi spremnost za saradnju. Izdržavanje kazne na brazilskom tlu spriječilo bi Robinha da ostane nekažnjen u ovom slučaju", govori zamjenik državnog tužioca Carlos Frederico Santos i dodaje:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVQenO0lrqc/[/instagram]

"Ako Brazil ne ispuni ovu obavezu, država rizikuje i ostalim zločincima da prođu nekažnjeno, čak i kada su prepoznati kao međunarodni kriminalci. Hapšenje Robinha bio bi znak saradnje u borbi protiv kriminala na međunarodnom nivou. Takvom saradnjom bismo imali učinkovitiju administraciju", naveo je Santos.

Italija međutim još uvijek traži izručenje. Od toga neće odustati jer smatraju da bi u Brazilu Robinho imao pogodnosti i da ne bi odslužio kaznu na pravi način.

Robinho nestao s lica zemlje

I dok se u Brazilu raspravlja o njegovoj sudbini, Robinha u proteklim mjesecima nema nigdje. Ne pojavljuje se na društvenim mrežama i informacija o njemu je veoma malo.

Oglasi

Posljednju fotografiju objavio je sa suprugom u augustu prošle godine i očigledno da nekadašnja fudbalska zvijezda ne želi da se zna gdje je i šta radi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/grVqAYjVQy/[/instagram]

Robinho je pobjegao daleko od svih zbivanja. Pokušava nestati od javnosti i to mu za sada uspijeva jer niko nema informacija o njemu.

Podsjetimo, brazilski fudbaler je za silovanje osuđen u januaru 2022. godine. On je u početku odbijao navode da je učestvovao u zločinu, ali su ga raskrinkali prijatelji koji su bili s njim.

Jedan od njih je snimao razgovore. Čule su se jasno riječi 40-godišnjaka kako je imao odnos s nesretnom djevojkom i to je na kraju bio dovoljan dokaz za osudu.

Robinho je zaradio dovoljno novca da živi spokojno do kraja života, a vidjet ćemo hoće li Brazil donijeti odluku da ga strpa iza rešetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi