Robinhova sudbina je u rukama brazilske države: Od danas je presuđeni silovatelj
Foto -EPA

Italijanski sud potvrdio kaznu

Robinhova sudbina je u rukama brazilske države: Od danas je presuđeni silovatelj

M. Šljivak
Teme:

Čuveni brazilski fudbaler Robinho (37) izgubio je pravnu bitku protiv italijanske države i njegova kazna od devet godina zatvora je danas potvrđena.

Robinho je s nekoliko prijatelja optužen za silovanje 23-godišnje djevojke u Milanu 2013. godine, a italijanski sud ga je osudio na devet godina zatvora.

Žalba advokata na presudu nije urodila plodom. Danas je potvrđena kazna od devet godina i Robinho je i zvanično osuđeni silovatelj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLsNzMGlnkq/[/instagram]

Italija sada pokušava doći do čuvenog fudbalera. On se nalazi u Brazilu, a ova država ne izručuje svoje građane drugim državama.

Ipak, italijanski sud će tražiti da 37-godišnji Brazilac kaznu izdržava u rodnoj zemlji i zvanično će uputiti taj zahtjev. Njegova sudbina u rukama je brazilske država i vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti.

Podsjetimo, ovaj slučaj se dogodio dok je Robinho igrao za Milan, gdje je nastupao od 2010. do 2015. godine.

U bogatoj karijeri nastupao je još za Santos, Real Madrid, Manchester City, Guanghzou, Atletico Mineiro, Sivasspor i Bašakšehir.

Top Komentari

Klicko
Vidi se da je bio clan penal madrida.Ili je derPe ko Guti ili je silovatelj.Pljuc
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi