Čuvao je leđa velikim imenima, on nije uspio, ali mlađi brat je poznata faca: Najbolji je na svijetu

Brat napadača Milana je gotovo preslikan

Čuvao je leđa velikim imenima, on nije uspio, ali mlađi brat je poznata faca: Najbolji je na svijetu

Midhat Šljivak

Kompletan fudbalski svijet dobro je upoznat s imenom Olivier Giroud. Sada već legendarni francuski napadač prepoznatljivo je lice godinama unazad, a malo je poznato da je imao i brata koji je napustio fudbal i okrenuo se nešto drugačijem životu.

Olivier Giroud stekao je svjetsku slavu nastupajući prije svega za reprezentaciju Francuske, a zatim i za Arsenal, Chelsea i Milan. Godinama je 37-godišnjak među najboljim napadačima Evrope, iako je nekada previše podcijenjen.

Malo je poznata činjenica da Olivier ima starijeg brata koji je nekada važio za velikog talenta francuskog fudbala. Romain Giroud je bio omladinski reprezentativac, no u fudbalu se nije vidio i odlučio je otići u drugom smjeru.

Danas 46-godišnjak je igrao za mlade selekcije Francuske. Zbog svoje konstitucije nastupao je na poziciji štopera i čuvao je leđa legendarnim imenima kao što su Thierry Henry, David Trezeguet ili Nicolas Anelka.

Oglasi

Romain se za razliku od Oliviera nije uspio nametnuti u seniorskom fudbalu. Kada je shvatio da nema više šta tražiti na zelenom terenu, posvetio se nutricionizmu i tim se i dan danas bavi.

Romain Giroud u jednoj od TV emsija

Napadač AC Milana uspio je na velikoj sceni jer je pored sebe imao stariju braću, među kojima je i Romain, koji su mu visoko podigli letvicu za uspjeh.

"Odrastao je uz stariju braću, ali kada je igrao s nama, on je bio taj koji se isticao. Olivier je uvijek želio da se takmiči s nama i to mu je definitivno pomoglo da bude rođeni pobjednik. Iskoristio je šansu i jednostavno ima dušu za postizanje golova", rekao je Romain i zaključuje:

"Njegov uspjeh je i moj uspjeh. Za mene je on najbolji fudbaler na svijetu", riječi su starijeg Girouda.

Olivier Giroud ima kolekciju trofeja

Olivier Giroud je imao tu sreću da osvoji one najveće trofeje - Ligu prvaka i titulu prvaka svijeta s reprezentacijom Francuske.

Oglasi

Trofeji su krenuli s Montpellierom 2012. godine kada je osvojena titula Ligue 1. U Arsenalu je uzeo tri trofeja FA Kupa i tri Community Shielda.

Iako je najduže igrao u Engleskoj, nije uspio uzeti titulu prvaka, ali je s Chelseajem uzeo FA Kup, Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Dolazak u AC Milan okrunio je titulom prvaka, ali svakako da mu je najdraži trofej titula prvaka svijeta s reprezentacijom osvojena u Rusiji 2018. godine.

Giroud je trenutno najbolji strijelac nacionalnog tima s 56 postignutih golova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi