Prva žrtva igranja za reprezentaciju: Samo je sjeo na klupu i počeo plakati!

Nije izdržao ni pola sata

Prva žrtva igranja za reprezentaciju: Samo je sjeo na klupu i počeo plakati!

Admin Čaušević

Klubovi uopšte ne vole reprezentativne pauze, a glavni razlog je strah od povreda svojih najboljih i ključnih igrača što je vrlo česta pojava u današnjem fudbalu. 

Prva žrtva igranja za reprezentaciju u septembarskom prozoru je Olivier Giroud, iskusni napadač koji je odlično ušao u sezonu u dresu Milana.

Giroud je bio starter protiv Irske, a na terenu Saint Denisa je izdražao manje od pola sata nakon što je zadobio povredu zgloba.

Golgeter Rossonera je praktično sam sebe povrijedio nakon što je loše zahvatio jedan prizeman centaršut kojeg je sa lijeve strane uputio Theo Hernandez.

Već prilikom izlaska iz igre Giroud je bio u suzama pa je prekrio dres preko lica, a suze su postale očitije kada je 36-godišnjak sjeo na klupu.

Oglasi

"Giroud je već imao malih problema sa zglobom, a onda ga je iskrenuo. Osjećao je jaku bol da bi mogao nastaviti meč", kazao je Deschamps.

Na startu nove sezone Francuz je zabio četiri gola za Milan u prva tri kola Serije A i njegova povreda dolazi u jako lošem trenutku jer će Rossoneri poslije reprezentativne pauze igrati protiv Intera.

Bivši napadač Chelseaja i Arsenala je postao jako važna karika u igri Rossonera i igrač koji je trenutno nezamjenljiv u ekipi Stefana Piolija.

Iskusni napadač će u narednim satima obaviti dodatne preglede, ali već sada je poznato da će propustiti meč protiv Nizozemske u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Francuzi su bez većih problema u svoju korist riješili duel sa Irskom te su slavili sa rutinskih 2:0 golovima Tchouamenija u prvom te Thurama u drugom poluvremenu.

Trikolori nakon uvodnih pet gola imaju maksimalan učinak te su sa 15 bodova i plus 9 u odnosu na trećeplasiranu Grčku na neki način već osigurani plasman na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi