Kamere ulovile zapuštenog Abramovicha: Ko bi rekao da je čovjek sa fotografija milijarder

Nakon suspenzije

Kamere ulovile zapuštenog Abramovicha: Ko bi rekao da je čovjek sa fotografija milijarder

Admin Čaušević

Roman Abramovich je do prije nekoliko sedmica bio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. 

Romanovo carstvo koje je gradio decenijama srušilo se kao kula od karata nakon što je njegov "mentor" Vladimir Putin zao zeleno svjetlo za napad Rusije na Ukrajinu.

Kamere su u ponedjeljak ulovile Abramovicha na aerodromu u Tel Avivu, a u prvi mah bi rijetko ko pomislio da se radi o milijarderu.

Dugogodišnji vlasnik Chelseaja je izgledao pomalo zapušteno pošto je bio neobrijan i raščupan, a maska mu je bila spuštena na bradu.

Na fotografijama se može vidijeti kako oligarh s izraelskim pasošem viri u svoj telefon te razgleda šta se dešava sa strane.

Sa aerodroma u Tel Avivu Abramovich je otputovao u Istanbul, a pretpostavlja se da će nakon toga ponovo u Moskvu.

Abramovichu su britanske vlasti uvele žestoke sankcije zbog čega je primoran da napusti Chelsea i proda ga nekom drugom. Vrijednost njegove zaleđene imovine se procjenjuje na 3.2 milijarde funti.

Do uvođenja sankcija Rus koji osim izraelskog ima još i portuglaski pasoš je do napada Rusije na Ukrajinu bio težak 10.4 milijarde funti, a nema sumnje da je vrijednost njegove imovine značajno opala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi