Abramovich dobio stratešku ulogu u ratu između Ukrajine i Rusije, već je u Bjelorusiji

Nevjerovatne vijesti

Abramovich dobio stratešku ulogu u ratu između Ukrajine i Rusije, već je u Bjelorusiji

Admin Čaušević

Roman Abramovich je prije nekoliko dana nakon skoro dvije decenije rukovođenjem Chelseajem napustio londonski klub. 

Abramovich je oduvijek bio u prijateljskim vezama sa Vladimirom Putinom, ali ulogu koju je dobio u ratu između Ukrajine i Rusije šokirala je mnoge.

Naime, prema informacijama iz inostranih medija Abramovich će biti posretnik na pregovorima između Ukrajine i Rusije koje se održavaju danas.

Ruski biznismen i jedan od najbogatijih ljudi današnjice se već nalazi u Bjelorusiji i pristao je na zahtjev Ukrajinca da učestvuje u pregovorima između dvije strane.

"Mogu potvrditi da je ukrajinska strana pokušala naći nekog u Rusiji ko je spreman da se pronađe mirno rješenje. Kontaktirali su Romana Abramovicha preko jevrejske zajednice", rekao je ukrajinski filmski režiser, Alexander Rodnyansky.

Rodnyansky je kazao da je u stalno u kontaktu s ljudima bliskim predsjeniku Ukrajine Volodimirom Zelinskim te da su zahvalni na svemu šta radi Abramovich.

U međuvremenu iz PR službe sada već bivšeg predsjednika Chelseaja je potvrđeno da Abramovich učestvuje u pregovorima, ali više detalja nije željeli otkrivati.

Inače, Abramovich je i dalje ostao vlasnik Chelseja, samo što je upravljanje londonskim velikanom prepustio drugim ljudima, tačnije Chelseajovoj dobrotvornoj organizaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.