Narudžba iz Londona za Abramovicha: Je li ovo bilo suviše bahato?
Foto - EPA

Platio 40.000 funti za dostavu

Narudžba iz Londona za Abramovicha: Je li ovo bilo suviše bahato?

M. Šljivak

Roman Abramovich primoran je prodati Chelsea nakon što mu je Velika Britanija uvela sankcije zbog bliskosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nakon dvije decenije u Londonu Abramovich je odlučio da ode. Chelsea je međutim još uvijek u njegovom vlasništvu i čeka se okončanje procesa prodaje koja bi se trebala desiti veoma brzo.

Abramovich je u proteklom periodu bio posrednik u rješavanju ratnog sukoba u Ukrajini. To ga je umalo koštalo života jer je preživio pokušaj trovanja.

Ruski tajkun mir je našao u Turskoj i Azerbejždanu. Nekoliko dana boravio je u Bakuu, a očigledno se zaželio određenih stvari iz Londona, pa je odlučio da naruči hranu iz jednog restorana iz glavnog grada Engleske.

Abramovich je tako potrošio 40.000 funti kako bi mu se dostavio suši iz londonskog restorana. Sama hrana koštala je 1200 funti, ali s obzirom na udaljenost između Londona i Bakua od preko 4500 kilometara, dostava je bila veoma skupa.

Nije ruskom tajkunu smetala ni činjenica da je morao čekati pet sati na dostavu. Hrana je stigla posebno za njega i mogao je da uživa u obroku.

Oglasi

Bahato ili ne prosudite sami...

Roman Abramovich otrovan hemijskim oružjem tokom pregovora

Roman Abramovich žrtva je trovanja hemijskim oružjem nakon što je bio dio pregovaračkog tima za rješenje ratnog stanja između Ukrajine i Rusije.

Istraživački novinari s portala Bellingcat su napisali na zvaničnom nalogu.

"Možemo potvrditi da su trojica članova delegacije koja su prisustvovali mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije u noći između 3. i 4. marta, suočeni sa simptomima trovanja hemijskim oružjem. Jedna od žrtava je Roman Abramovich".

Abramovich je bio dio ekipe koja je pregovarala o miru između dvije zemlje. Putovao je između Kijeva iz Mosvke nekoliko puta, a na kraju se s još dvojicom požalio na zdravstvene probleme.

Kod njih su razvijeni simptomi trovanja hemijskim oružjem. To su crvenilo u očima, konstantno i bolno suzenje očiju, te guljenje kože s lica i ruku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi