Sve da zaštiti bogatstvo: Ovo je poruka koju je Abramovich poslao Zelenskom!

Mijenja tabor?

Sve da zaštiti bogatstvo: Ovo je poruka koju je Abramovich poslao Zelenskom!

E. Ganibegović

Agresija Rusije na Ukrajinu ne jenjava.

Traje već mjesec i četiri dana, a jedan od onih koji je skupo to sve platio je ruski oligarh Roman Abramovich.

Pored ostalog, najteži udarac dobio je tako što mu je sva imovina zamrznuta, a pod tim se ubrojio i Chelsea, aktuelni evropski prvak u fudbalu na čijem je Abramovich čelu skoro 20 godina.

I sve to je Abramovich dobio jer je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, u inostranim medijima poznat i po nadimku "Putinov novčanik".

Međutim, čini se da je Abramovich spreman na sve kako bi zaštitio svoje bogatstvo i sada je spreman da pomogne Ukrajincima.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je da je s njim razgovarao i da je ruski milijarder ponudio pomoć Ukrajincima pogođenim ratom koji je započeo Putin.

"Primili smo signale od njega i još nekoliko poslovnih ljudi koji su sugerisali da mogu pomoći na ovaj ili onaj način, da mogu nešto učiniti", rekao je ukrajinski predsjednik.

Zelenski je također tvrdio da su i drugi gospodarstvenici iz Ruske Federacije ponudili pomoć Ukrajini.

"Neki kažu da su spremni pomoći u obnovi zemlje nakon rata. Spremni smo preseliti naše poslovanje u Ukrajinu, živjeti u Engleskoj ili negdje u Švicarskoj, želimo to. Ali što možemo učiniti da prestanemo biti na popisu sankcija?", rekao je Volodimir Zelenski.

Predsjednik Zelenski spreman je ponuditi zaštitu svim ruskim gospodarstvenicima koji će podržati Ukrajinu u ratu koji je izbio 24. februara.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
UBITI PUTINA
1 0
ElvirBolic
Pa covjek je ukrajinsko - bjeloruskog porijekla, rodjen u Rusiji. Njega se ovaj rat itekako tice,a vi "znalci", standardno...bezvezno laprdanje..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi