Niko Romana Abramovicha nije dotukao kao jedna stjuardesa

Bivši gazda Chelseja

Niko Romana Abramovicha nije dotukao kao jedna stjuardesa

Admin Čaušević

Roman Abramovich je dugo godina bio vlasnik Chelseaja i od ovog kluba je napravio giganta svjetskih razmjera.

Početkom agresije Rusije na Ukrajinu Abramovich se suočio sa ogromnim problemima, uslijed brojnih suspenzija i zabrana zbog njegovog bliskog odonosa sa Vladimirom Putinom bio je primoran da proda Chelsea.

Ruski oligarh je skoro dvije decenije bio vlasnik lodonskih Plavaca te ja na neki način postao simbol ovog kluba u kojeg je uložio ogroman novac. Govorilo se u iznosu od dvije milijarde funti.

Međutim, silna ulaganja u Chelsea su na neki način jednaka samo jednom potpisu koji je dotukao Abramovicha. Riječ je o razvodu sa bivšom suprugom Irinom.

Roman i Irina koja je prije radila kao stujardesa su se upoznatli 1991. godine, dobili su petero djece i razveli su se 2007. godine uz ogromnu odštetu koju je tajkun morao isplatiti bivšoj.

Oglasi

Razvodom Abramovich je svojoj bivšoj dao četiri kuće od kojih jedna u West Sussexu tada vrijedila čak 30 miliona, a sada je ta vrijednost višestruko veća. Ukupni troškovi razvoda su se kretali između 3 i 3.5 milijardi dolara.

Otkako se razvela od Romana, Irina je dala samo jedan intervju i to prije četiri godine kada je poručila da nikada ne bi ništa loše rekla o svom bivšem.

Većina njihove djece je u međuvrmenu odrasla, nalaze se u kasnim 20-im i imaju privatne poslove, dok mlađi studiraju i čekaju da završe školovanje.

Ukraine war: Roman Abramovich's ex-wife is 'hiding' in her £19m London  mansion | Express Digest

Kako je stalno bila pod posmotrom raznih službi njen život bi se mogao opisati kao pozlaćeni kavez. Iako je prošlo 15-ak godina od razvoda može se reći da maskimalno uživa u luksuzu koji joj je ostavio bivši.

Početkom ruske agresije ova 55-godišnjakinja koja je u međuvrmenu postala jako religiozna prepala se za svoje bogatstvo i živjela je u strahu od sankcija koje nisu došle. Inače, njeno bogatstvo se sada procjenjuje na 650 miliona dolara.

S druge strane Abramovich kojeg su sankconisale Evropska Unija i Rusija je postao mirotvorac između dvije zaračene strane. Posljednje što je poznato o ruskom tajkunu je to da je najzaslužniji za razmjenu oko 300 ruskih i ukrajinskih vojnika u septembru.

Interesantno da SAD još uvijek nije sankcionisao Abramovicha koji je prema podacima iz 2022. godine težak skoro 9 milijardi dolara.

Top Komentari

Husrefbeg22
Nije mi jasno sto bi neka drzava sankcionisala Abramovica? On zivi u Velikoj Britaniji i nije u ni kakvoj vezi s dogadanjima u Ukrajini. Kada je napustao Rusiju zapadne drzave su se otimale ko ce ga primiti jer je nosio s sobom veliko bogatstvo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi