Nikom razvod nije tako dobro došao kao bivšim ženama Romana Abramoviča

Zaradile su bogatstvo

Nikom razvod nije tako dobro došao kao bivšim ženama Romana Abramoviča

E. Škorić

Ruski tajkun Roman Abramovič posljednjih je dana intenzivno u medijima, nakon što su mu uvedene sankcije zbog čega je prisiljen da proda Chelsea.

Abramoviča, jednog od najbogatijih Rusa, povezuju s Vladimirom Putinom i zbog toga je morao da napusti Veliku Britaniju, a za njega i njegove partnere nema mjesta ni u mnogim drugim evropskim i svjetskim zemljama zbog povezanosti s predsjednikom Rusije.

Iako njegov privatni život često ostaje pod velom tajne, a on lično rijetko daje intervjue, ipak postoje neke stvari koje je bilo nemoguće sakriti. Roman je bio oženjen tri puta - s Olgom Lysovom, irinom Malandinom i Darijom Žukovom.

Malandina je oligarhu rodila petero djece: Annu (1992.), Arkadija (1993.), Sofiju (1995.), Arinu (2001.) i Ilju (2003.), dok mu je Žukov rodila dvoje: Aaron Alexander (2009.) i Leia (2013.).

Posljednji brak poslovnog čovjeka raspao se 2017. godine. Nakon 10 godina braka, Abramovič i osnivačica Muzeja suvremene umjetnosti Moskovska garaža Darija Žukova objavili su razvod.

Oglasi

“Donijeli smo tešku odluku da se raziđemo, ali ostajemo bliski prijatelji, roditelji dvoje divne djece i partneri u projektima koje smo zajedno pokrenuli i razvijali. Namjeravamo zajedno raditi na odgoju naše djece i nastaviti naš rad kao suosnivači Muzeja suvremene umjetnosti u Moskvi i kulturnog centra na otoku New Holland u Sankt Peterburgu. Molimo sve da poštuju našu privatnost tokom ovog teškog razdoblja”, rekli su Žukova i Abramovič u zajedničkom saopštenju za javnost.

Bivši supružnici, naravno, nisu iznijeli razlog za razvod, ali se odjednom pojavilo nekoliko verzija. Prema jednoj od njih, par je imao afere 'sa strane'.

Abramovič je navodno potajno imao sastanke sa baletnom plesačicom Dianom Vishnevom, a volio je i Obolentsevu. Što se tiče njegove bivše supruge, ona je optužena za tajnu aferu sa Vitom Schnabelom.

Prema drugoj verziji, supružnici nisu mogli prihvatiti međusobne likove.

O razvodu Abramoviča govorio je i poznati advokat Alexander Dobrovinsky, koji je pomogao mnogim oligarsima da se razvedu. Izjavio je da zna ko je inicijator razvoda te napomenuo da brakorazvodni proces ne treba očekivati.

Oglasi

“Znam ko je inicirao razvod. Ali neću reći. Ovo je tuđi život. Zašto ispirati njihova imena? Oni su pristojni ljudi. Pouzdano znam da brakorazvodnog postupka neće biti. Zbog činjenice da su svi dokumenti potpisani prije mnogo, mnogo godina. Mislim da su to pametni ljudi i vjerojatno su to učinili. Potpisani su svi dokumenti o tome što će se dogoditi ako par raskine", rekao je Dobrovinsky.

Nešto kasnije, njegove je riječi potvrdio i prijatelj porodice Abramovič, advokat Aleksandar Karabanov. Naveo je da je odluka o razvodu odvagnuta i par se razveo na civiliziran način.

No, šta je nakon razvoda pripalo Žukovoj? Ne zna se tačno, ali austrijski portal oet24.at je svojevremeno kazao da joj je pripalo čak milijardu eura!

Za usporedbu, Abramovičeva bivša supruga Irina Malandina, prema glasinama, nakon razvoda dobila je 300 miliona dolara, četiri vile u Velikoj Britaniji, imanje u West Sussexu, dva stana u Londonu i dvorac u Francuskoj.

Sada Roman Abramovič navodno izlazi s ukrajinskom glumicom Aleksandrom Korendjuk i vjerovatno joj neće previše teško pasti eventualni razvod jer bi u tom slučaju vjerovatno dobila vile, milijarde, jahte i šta sve ne...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi