Ronaldinho je sada samo broj 194, a posebna je priča zbog koje je ostao bez ičega u Brazilu
Foto - EPA

Loše životne odluke

Ronaldinho je sada samo broj 194, a posebna je priča zbog koje je ostao bez ičega u Brazilu

Midhat Šljivak

Brazilska fudbalska legenda Ronaldinho već je više od dvije sedmice iza rešetaka u Paragvaju.

Slavni fudbaler uhapšen je zbog ulaska u državu s lažnim pasošem Paragvaja, a u zatvoru bi mogao ostati narednih šest mjeseci.

Iako je u zatvoru veoma popularan među ostalim zatvorenicima Ronaldinho je za paragvajsku državu samo broj i to pod nazivom 'zatvorenik 194'.

Danas je legendarni Brazilac proslavio i 40. rođendan i sigurno da nije ni slutio da će ga proslaviti kao zatvorenik.

Ronaldinho je već neko vrijeme u velikim finansijskim problemima. Brazilac je sa svojim bratom Robertom de Assisom izgradio most u Porto Alegreu koji je povezivao njegovu farmu sa jezerom i tom prilikom uništio prirodnu okolinu, a pored toga, taj most je izgradio bez dozvole.

Iako mu je sud naredio da ukloni most, on to nije uradio pa su mu zbog toga izrečene brojne kazne, a sud mu je blokirao nekretnine i oduzeo oba pasoša, te mu je zabranio da napušta Brazil.

Njemu je navodno blokirano čak 57 nekretnina koje vrijede više od 100 miliona eura i to samo zbog toga što nije želio isplatiti odštetu od 2.3 miliona koju je tražila država.

Brazilski mediji su prije nekoliko mjeseci pisali da Ronaldinho zbog svih finansijskih problema ima na računu još samo šest eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi