Idol jedne generacije pao na dno i ne izlazi iz "tvrđave": Loše društvo i čaša pića u ruci dan-noć!

Pamtimo ga po osmijehu na licu

Idol jedne generacije pao na dno i ne izlazi iz "tvrđave": Loše društvo i čaša pića u ruci dan-noć!

Admin Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji su uspjeli postati sportski uzor cijeloj jednoj generaciji, osobe koji svojim potezima i genijalnošću "natjeraju" mnoge da gledaju fudbal i zavole ovaj sport.

Takav je bio Ronaldinho, prepoznatljiv po osmijehu i kad gubi i kad pobjeđuje jer na fudbal je gledao kao na igru i zabavu. Legendarni Brazilac je odavo okačio kopačke o klin, ali i dalje uspjeva privući na sebe ogromnu pažnju.

Ronaldinho prolazi trenutno kroz svoj najteži period. Emotivno je slomljen nakon smrti majke Migueline prije skoro mjesec nakon što se 71-godišnjakinja nije uspjela izliječiti od koronavirusa.

Bivši as Barcelone, Milana i PSG-a je nakon smrti majke dotakao samo dno. Dan počinje i završava s čašom alkohola u ruci.

"Svako jutro počinje da pije votku, viski, džin, a piće ostavlja tek sljedećeg jutra. To je postalo intenzivno nakon smrti njegove majke", rekao je anonimni izvor za brazilske medije.

Ronaldinho trenutno živi u Porto Alegreu nakon što je iza njega ostao problem sa krivotvorenim pasošem u Paragvaju, ali se i nalazi u lošem društvu.

"Živi u tvrđavi i ima sve što mu treba. Ima veliko srce i pokušava da bude velikodušan prema prijateljima, ali neki od njih nisu pravi prijatelji i ne vide da se uništava."

Dobitnik Zlatne lopte i nekadašnji najbolji igrač svijeta ne prestaje slati poruke ljubavi prema majci, a to je uradio i prije nekoliko dana s objavom na Instagramu.

"Nedostaju mi ovaj osmijeh i zagrljaj", poručio je Ronalidnho za kojeg je majka bila životna inspiracija i najveća podrška tokom bogate i uspješne karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi