Sve je veća zvijezda: Ronaldinho uživa i zarađuje ogromne cifre
Foto - EPA

Nakon izlaska iz zatvora

Sve je veća zvijezda: Ronaldinho uživa i zarađuje ogromne cifre

M. Šljivak

Čuveni Ronaldinho iza sebe ima jako burnu godinu.

Legenda brazilskog fudbala je zbog ulaska u Paragvaj sa lažnim pasošem provela čak 171 dan u zatvoru, a pušten je nakon što je ovoj državi isplatio 157.000 eura.

Boravak u zatvoru nije previše utjecao na Ronaldinhov posao. On je i dalje istinska ikona, pa je tako prema tvrdnjama El Paisa, u protekla četiri mjeseca prijavio milionske iznose dobijene od reklama.

Ronaldinho je u proteklom periodu inkasirao oko pet miliona brazilskih reala (oko 800.000 eura), te je još jednom potvrdio da je istinska zvijezda.

Čak je postao i počasni građanin Belo Horizontea, a usput itekako uživa u životu snimajući razne spotove i reklame.

Oglasi

Blokirano mu 57 nekretnina, oduzeta dva pasoša...

Zbog nelegalne izgradnje i uništavanja okoline brazilske vlasti podigle su optužnicu protiv Ronaldinha i njegovog brata Roberta Assisa Moreire i tražili su naknadu štete od 8.5 miliona dolara.

Iako su se braća žalila na presudu, Sud je odbio njihovu žalbu i naložio je da se isplati kompletan iznos, a braća nisu mogla da napuste zemlju. Oni su to na kraju učinili sa paragvajskim pasošima, zbog čega su i uhapšeni.

Također, legendi svjetskog fudbala je blokirano čak 57 nekretnina u Brazilu, a navodno je imao i ogromnih financijskih problema. Ipak, ispostavilo se da to nije istina i Ronaldinho je bez većih problema platio zatvorske kazne, no još uvijek se ne zna šta će biti sa kaznama koje ima u Brazilu.

Ronaldinho i njegov brat su 2015. godine počeli izgradnju skladišta i ribnjaka u zabranjenoj zoni grada Porto Alegrea. Uništili su dobar dio prirodnog okoliša, ali su nakon brojnih žalbi radovi zaustavljeni, a oni su završili na sudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi