Ronaldinho se narednog mjeseca vraća na teren
Foto: Instagram

Legendarni Brazilac

Ronaldinho se narednog mjeseca vraća na teren

Eldar Ganibegović

Legendarnog Ronaldinha u septembru ćemo ponovo imati priliku vidjeti kako igra fudbal.

Velikan brazilskog fudbala Ronaldinho Gaucho vratit će se u Ekvador u septembrz kako bi sponzorisao dječji turnir u gradu Manta, gdje će također odigrati oglednu utakmicu protiv drugih igrača, objavili su organizatori događaja.

Bivši igrač PSG-a, Barcelone, Milana i Flamenga bit će glavna atrakcija utakmice koja se igra 24. septembra na stadionu Jocay de Manta.

Uz Ronaldinha, očekuje se sudjelovanje Kolumbijca Fabiana Vargasa i Argentinca Carlosa Fernanda Navarra Montoyje.

Ovo će biti treći Ronaldinhov posjet Ekvadoru od 2016. kada je odigrao egzibicionu utakmicu s Barcelonom iz Guayaquila.

Ronaldinho odabrao favorite u Kataru

Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. Legendarni Ronaldinho već je otkrio svoje favorite.

Sjajni bivši brazilski reprezentativac i igrač Barcelone ostao je vjeran zemljama u kojima je proveo najveći dio svoje karijere. Ronaldinho je imao samo riječi hvale za Španiju i selektora Luisa Enriquea, ali je među svojim favoritima naveo i "Selecao" za koji je nastupio 97 puta i postigao 33 gola.

"Ima mnogo jakih ekipa. Španija, s duhom Luisa, jedna je od njih. Luis je fenomen, kako na terenu tako i izvan njega, ali mislim da je i Brazil vrlo dobar", rekao je Ronaldinho, prenosi DailyPost.

Zapravo, Brazil, jedini predstavnik prisutan na svim izdanjima Svjetskog prvenstva, kladionice smatraju glavnim favoritom za osvajanje najvećeg fudbalskog trofeja. Iza reprezentacije iz Južne Amerike slijede Francuska i Engleska.

Brazilci su u grupi G zajedno sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom, dok će Ronaldinhov drugi miljenik Španija susresti Njemačku, Japan i pobjednika baraž susreta između Kostarike i Novog Zelanda u grupi E.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi