Ronaldinho saznao loše vijesti dok u kućnom pritvoru čeka suđenje

Čovjek koji je falsifikovao pasoše ide ostaje u zatvoru

Ronaldinho saznao loše vijesti dok u kućnom pritvoru čeka suđenje

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho i njegov brat Roberto uhapšeni su prije skoro tri mjeseca jer su s lažnim pasošima ušli u Paragvaj.

Ronaldinho i Roberto su u Paragvaj došli na humanitarni događaj, a policija je već na aerodromu dobila informaciju da nešto nije u redu s njihovim pasošima. No, nisu htjeli praviti scenu na aerodromu, te su čekali da Ronaldinho i njegov brat dođu u hotel kako bi ih uhapsili.

Oni su skoro dva mjeseca proveli u zatvoru u Asuncionu, a trenutno se nalaze u kućnom pritvoru u Paragvaju. Ronaldinho i Roberto nemaju dozvolu da napuštaju ovu državu i sada čekaju suđenje kako bi saznali svoju kaznu.

Zanimljivo da su oni negirali krivicu i poručili su da nisu znali da su pasoši lažni iako je te teško povjerovati. Policija je uskoro uhapsila i Wilmondesa Sousu Liru koji je falsifikovao pomenute pasoše.

Sousa Lira se jučer pojavio na sudu i dobio je zatvorsku kaznu od 18 mjeseci koju će provesti u Asuncionu. Još uvijek se ne zna šta će biti s Ronaldinhom i njegovim bratom, ali se očekuje da će dobiti zatvorsku kaznu od šest mjeseci. Dobra stvar za njih je što su pola te kazne već odradili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi