Niko nikad kao on: Ronaldinho je u ugovoru imao klauzulu koju niko drugi ne može dobiti!

Čudesan je

Niko nikad kao on: Ronaldinho je u ugovoru imao klauzulu koju niko drugi ne može dobiti!

M. Šljivak

Čuveni Ronaldinho je bez dileme jedna od najvećih fudbalskih zvijezda u proteklih 20 godina.

Fantastični Brazilac je igrao lepršav fudbal i apsolutno svi su ga obožavali i jedan je od rijetkih koji je dobijao aplauze protivničkih navijača.

Ronaldinho je sa druge strane bio i veliki ljubitelj noćnog života. Često je volio izlaziti i od klubova je tražio da mu dopuštaju izlazak barem dva puta sedmično.

Upravo je ovu klauzulu stavio u ugovor s brazilskim Flamengom 2011. godine. Flamengo ga je silno želio dovesti, a on je samo zatražio da mu se u ugovor stavi da dva dana sedmično može lumpovati do zore.

Klub ga je toliko silno želio i bez problema su ovu opciju stavili i ugovor i više ga ništa nisu pitali. On je u 33 utakmice zabio 15 golova, klub je ispoštvovao svoje, kao i Ronaldinho, ali je odlučio da ode nakon godinu dana.

I dok je igrao u Milanu Ronaldinho je često lumpovao do zore po milanskim klubovima.

"Pobijedili, izgubili, igrali dobro ili loše, njega je bilo baš briga. Uvijek bi se zabavljao i uživao do dugo u noć", rekao je jedan navijač Milana za Bleacher Report.

Ronaldinho je karijeru završio 2015. godine u dresu Fluminensea, a trenutno je u kućnom pritvoru u Paragvaju gdje je ušao s lažnim dokumentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije