Život nakon fudbala bit će im okupan u luksuzu: Zavirite u hotel Cristiana Ronalda

Porodica nadgleda radove

Život nakon fudbala bit će im okupan u luksuzu: Zavirite u hotel Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo maksilmalno koristi svaku sekundu slobodnog vremena.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je fudbalerima dao četiri dana slobodno nakon meča protiv Torina, a CR je odlučio da u tom periodu nadgleda radove na luksuznom hotelu kojeg otvara.

Portugalac je odlučio da pokrene hotelski biznis. Već je vlasnik nekoliko hotela na luksuznim lokacijama, a novi uskoro niče u Maroku, odnosno u gradu Marakešu, gdje se otvara hotel Pestana CR7.

U društvu supruge Georgine i sina Cristiana mlađeg provjerio je dokle se došlo sa radovima na hotelu. Očigledno da sve ide jako dobro, pa je najavljeno otvaranje ovog luksuznog objekta i to za 2020. godinu.

Ovaj hotel u Marakešu Ronaldo investira zajedno sa grupom Pestana. Ulaganja su 50-50, a gosti će se moći 'kupati' u luksuzu.

Tako će Pestana CR7 hotel sadržavati 168 soba, dva restorana, biznis salu, fitnes centar, a naravno tu je spa i bazen.

Pored Marakeša, Pestana CR7 hoteli bit će otvoreni još u Madridu i New Yorku, a interesantno je da je Cristiano već vlasnik tri hotela.

Sva ti se nalaze u Portugalu. Od 2016. godine postao je vlasnik ovih nekretnika u Lisabonu, Funchalu i na otoku Madeira.

Očigledno će se Ronaldo po završetku fudbalske karijere posvetiti ovom biznisu i smatra da je tu siguran izvor zarade u budućnosti.

Promo

Oglasi