Vijest da je Ronaldo nahranio gladne Palestince za iftar je lažna

Mnogi su povjerovali u to

Vijest da je Ronaldo nahranio gladne Palestince za iftar je lažna

E. Škorić

Vijest o humanom gestu Cristiana Ronalda objavljena je na brojnim portalima, kako stranim, tako i regionalnim, među kojima i ovaj, ali ta vijest je - lažna.

Priča je 14. maja 2019. godine nastala na albanskim portalima, kasnije se proširila i kako to obično biva, mnogi su povjerovali u to da je Ronaldo donirao 1.5 miliona eura kako bi nahranio gladne Palestince.

Kada je Lead Stories kontaktirao Ronaldovu agenciju, potvrđenoim je da je priča izmišljenja kao i mnoge druge priče koje su se pojavljivale na internetu i u kojima je Portugalac bio superheroj i neko ko daje milione za siromašne.

Da se razumijemo, igrač Juventusa je učestvovao u mnogim humanitarnim projektima, ali vijest o tome da je izdvojio 1.5 miliona eura za Palestinu se ispostavila netačnom.

Pisalo se da je Ronaldo "nahranio gladne Palestince za iftar".

U člancima objavljenim na internetu pisalo je:

"Portugalski superstar Cristiano Ronaldo poznat je kao jedna od najhumanijih osoba na svijetu. Često donira mnogo novca kako bi pomogao ljudima s različitim problemima, ali jedno od mjesta gdje je Cristiano puno pomogao je Palestina. Prema izvješćima, donirao je 1,5 miliona eura Palestincima kako bi ih nahranio za iftar".

Kada je ova vijest postala javna, puno muslimana iz cijelog svijeta zahvalilo je Ronaldu na ovoj nevjerojatnoj gesti, no na kraju se ispostavilo da to nije istina.

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Ko bi rekao, haha. A vi se papci upecali, objavili. Kvazi novinari.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi