Velika gesta Cristiana Ronalda za djecu Palestine

Donirao novac

Velika gesta Cristiana Ronalda za djecu Palestine

E. Škorić

Cristiano Ronaldo još jednom je pokazao ljudsku veličinu, pa je pomogao djeci Palestine.

Kako su objavili brojni mediji, Ronaldo je uplatio 1.5 miliona eura za siročad u Pojasu Gaze, gdje u jako teškim uslovima odrastaju gladna palestinska djeca.

Nestašica hrane i osnovnih životnih namirnica je svakodnevni problem za ovaj teritorij, a Ronaldo je na ovaj način barem donekle pomogao nemoćnim Palestincima.

Ronaldo je i ranije pomagao djeci Palestine, a 2012. je na aukciji prodao Zlatnu kopačku za 1.5 miliona eura i novac preusmjerio u izgradnju i renoviranje škola u Palestini.

Tokom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo Ronaldo je odbio razmijeniti dres s reprezentativcem Izraela, čime je još jednom poakzao da je uz Palestinu.

Top Komentari

payron
The King
9 0
Rigel
Ne gotivim ga, ali je gospodin uvijek bio.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi