Dok je bio u bolnici Mane čuo za porodicu koja ne može platiti račun, a onda ih je sve rasplakao!

Ovaj čovjek je nevjerovatan

Dok je bio u bolnici Mane čuo za porodicu koja ne može platiti račun, a onda ih je sve rasplakao!

Endin Čaušević

Sadio Mane je sigurno jedan od najskromnijih igrača u svijetu fudbala iako u Liverpoolu zarađuje ogroman novac.

Mane je jedan od rijetkih fudbalera koji ne voli da se rasipa sa svojim novcem, a posebno ne želi da se hvali na društvenim mrežama luksuznim životom i tako pristaje na muku svima onima koji vode borbu sa siromaštvom.

Senegalac je donirao ogroman novac za svoju zemlju u borbi protiv siromaštva, ali i za svoj rodni grad gdje je izgradio bolnicu, te pomogao mnogim porodicama.

Iako ne voli da se hvali tim stvarima i većinom želi da takvi potezi budu anonimni i prođu bez previše pažnje ipak nemoguće je neke stvari sakriti.

Naime, Mane se ponovo našao u centru pažnje zbog poteza koji je napravio prije desetak dana. Senegalac je nakon meča protiv Burkine Faso završio u bolnici u Kamerunu jer je imao potres mozga.

Mane je bio u bolnici na posmatranju i na svu sreću to je bio samo blaži potres mozga i ekspresno je dobio dozvolu da se priključi svojoj reprezentaciji.

Međutim, dok je boravio u bolnici tih nekoliko sati Mane je čuo da je tu jedna porodica koja nije mogla da plati bolnički račun. On je čuo kako se oni pravdaju da nemaju novca i da će platiti kada budu mogli, ali u bolnici im nisu previše olakšali.

No, tada se pojavio Mane koji je čuo da je u bolnici dječak iz ove porodice koji je imao povrede opasne po život i trebalo je platiti račun oko 600 eura. Mane je tada poručio da je sve u redu i da će on platiti račun, te je odmah dao novac predstavnicima bolnice.

Porodica kojoj je pomogao je u suzama zahvaljivala igraču Senegala jer je pomogao njihovom djetetu, te su poručili da će mu biti vječno zahvalni na tome. Iako je Mane htio da sve to odradi anonimno na kraju je priča završila u javnosti koja se oduševila njegovim potezom.

Top Komentari

King_Kenny
U Liverpoolu igraci dobrotvori i ljudske velicine koji pomazu siromasnim ljudima,a u Manchester Unitedu igraci silovatelji i nasilnici koji tuku zene.
12 2
Osvaldo000
Gospodin
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi