Sadio Mane ima 30 godina i još uvijek je bez djevojke: Otkrio je kakvu traži...

Sjajni Senegalac

Sadio Mane ima 30 godina i još uvijek je bez djevojke: Otkrio je kakvu traži...

Admin Čaušević

Sadio Mane se ubraja u grupu igrača koje krasi skromnost i poniznost. 

Bez obzira što je fudbaler svjetske klase i planetarno popularan, slava koju je doživio proteklih godina nije promijenila njegovo ponošanje.

Sjajni Senegalac je u aprilu proslavio 30. rođendan i dok je većina njegovih vršanjaka u braku ili ozbiljnoj vezi, jedan od najboljih fudbalera današnjice je i dalje bez djevojke.

Mane je poznat kao vrlo religiozna osoba koja strogo slijedi i poštuje svoje principe. Iako ima dovoljno novca i kao takav je magnet za žene, odlični ofanzivac razmišlja drugačije.

Zvijezda Liverpoola koja je na pragu potpisa za Bayern je otkrila kakvu zapravo djevojku traži i kakvu namjerava oženiti.

Oglasi

"Dosta djevojaka me pita zašto nisam oženjen, ali žao mi je što gube vrijeme. Žena koju oženim neće biti na društvenim mrežama. Hoću da oženim onu koja poštuje Boga i redovno se moli. Svako ima svoj način da bira ljubav", objasnio je Mane.

S obzirom na skromnost i poniznost ovakva izjava Manea i ne dolazi kao preveliko iznenađenje. Dokaz tome je i nejgova izjava prije nekoliko mjeseci kada je kazao da ne bi mogao zamisliti sebe da živi poput Neymara ili Ronalda.

"Pratim ih na društvenim mrežama i to mi je dovoljno. Sviđa mi se njihov život, ali taj život nije napravljen za mene", poručio je Mane.

Mane je fudbal počeo igrati u klubu Generation Foot poslije čega odlazi u Metz. U Francuskoj je privukao pažnju RB Salzburga koji ga je 2012. godine platio četiri miliona eura.

Oglasi

Naredni veliki transfer vrijedan 23 miliona eura pravi 2014. godine kada odlazi u Southampton. Sjajnim igrama je privukao pažnju Liverpoola koji ga je 2016. godine platio 41 miliona eura. Već godinama je jedan od najboljih igrača svijeta.

Ranije je pričao kako je postao fudbaler. Našao se među nekoliko stotina djece, svi su mu se smijali i ponižavali ga te mu govorili da nikad neće biti uspješan igrač. Pokazao je suprotno.

"Otišao sam od kuće da nisam nikom rekao, osim najboljem prijatelju. Dugo sam hodao da sretnem prijatelja koji mi je posudio novac da mogu otići do Dakara", kazao je Mane te nastavio:

"Tamo me dočekala porodica koju nisam ni poznvao. Odmah sam počeo trenirati sa poznatim timovima. Bilo je to 200,300 dječaka koji su čekali svoju priliku..."

"Za mene je počelo loše jer kada sam se predsavio ismijavali su me. Nisam izgledao kao fudbalera. Nosio sam pantole koje su ličile na sve osim na fudbalski šorc."

"I moje kopačke su bile potpuno poderane sa strane i morao sam ih vezati žicom najbolje što sam mogao."

"Oni koji su gledali proble su me gledali s bizarnim izgledom lica i govorili: "Stvarno želiš biti fudbaler?". Razumio sam ih, ali nisam imao izbora. Kako nisam bio loš, uzeli su me", prisjetio se Mane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Skromnost polako nedtaje i vjera u Boga i sve su puste price al nadje se po neko jos castan i ponizan
5 0
King_Kenny
...Liverpoolova skola,nije kao neki kod kojih je ekipa puna silovatelja...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi