Mane mještanima svog sela svakog mjeseca daje "nevjerovatan" doplatak

Fudbalska zvijezda ne štedi

Mane mještanima svog sela svakog mjeseca daje "nevjerovatan" doplatak

A. Čaušević

Sadio Mane je među najvećim dobročiniteljima iz svijeta fudbala. 

Mane je odrastao u siromaštvu, rano je ostao bez oca i vrlo dobro zna kako je svim njegovim sunarodnjacima iz Senegala.

Rođen u selu Bambali jedan od najboljih igrača današnjice nikada nije zaboravio svoje porijeklo i svaki slobodan trenutak koristi kako bi posjetio svoje najbliže.

Uradio je to odlični fudbaler i ovog ljeta, a društvenim mrežama su počele kružiti fotografije kako igra fudbal u blatu sa svojim prijateljima iz svog djetinjstva.

Kada je vidio u kakvim uslovima mališani trče za loptom i love svoje snove Mane je odmah reagovao je poručio da će u narednih šest mjeseci na istom mjestu biti izgrađeno novo igralište sa umjetnom podlogom.

Oglasi

Ovaj 30-godišnjak je ranije u svom rodnom selu izgradio školu u vrijednosti od 270.000 eura, te izgradio bolnicu za 350.000 eura te novu džamiju.

Zahvaljujući svom sponzorskom ugovoru sa kompanijom Orange omogućio je i besplatan pristup 4g internet mreži, a u toku je i izradnja benziske pumpe.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce1_ah3jlBW/[/instagram]

Osim što djeci osigurava besplatnu odjeću pobrinuo se da svaka porodica mjesečno dobije doplatak u iznosu od 70 eura.

Pošto mjesečno u Liverpoolu zarađuje oko 500.000 eura to znači da dobar dio svoje plate potroši kako bi pomogao mještanima iz svog sela.

Oglasi

Inače, Maneovo bogatstvo se procjenjuje na 25 miliona eura, ovog sjajnog fudbalera nikad nisu previše zanimale materijalne stvari.

"Šta će mi deset Ferrarija ili 20 satova sa dijamantima ili dva aviona? Hoće li to ovaj svijet učiniti boljim?", njegova je izjava od prije nekoliko godina.

Još uvijek bez djevojke 

Sjajni Senegalac je u aprilu proslavio 30. rođendan i dok je većina njegovih vršanjaka u braku ili ozbiljnoj vezi, jedan od najboljih fudbalera današnjice je i dalje bez djevojke.

Mane je poznat kao vrlo religiozna osoba koja strogo slijedi i poštuje svoje principe. Iako ima dovoljno novca i kao takav je magnet za žene, odlični ofanzivac razmišlja drugačije.

Zvijezda Liverpoola koja je na pragu potpisa za Bayern je otkrila kakvu zapravo djevojku traži i kakvu namjerava oženiti.

"Dosta djevojaka me pita zašto nisam oženjen, ali žao mi je što gube vrijeme. Žena koju oženim neće biti na društvenim mrežama. Hoću da oženim onu koja poštuje Boga i redovno se moli. Svako ima svoj način da bira ljubav", objasnio je Mane.

Top Komentari

Famos1987
Isti nas Hasan eno Jablanicu nemoues prepoznati ?????
10 0
King_Kenny
...sta reci,Liverpoolova skola...klub odlicnih igraca,a jos boljih ljudi.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi