Salihamidžić se nije pojavio na sudu, poznata kakvu kaznu je dobio

Zbog prebrze vožnje

Salihamidžić se nije pojavio na sudu, poznata kakvu kaznu je dobio

Esmer Oštraković

Legendarni Hasan Salihamidžić, koji je u posljednjim danima završavao neke sjajne transfere Bayerna, imao je određenih problema sa zakonom.

Naime, on se nije pojavio na sudu u Minhenu nakon žalbe zbog prebrze vožnje, a kako prenose novinari Bilda, dobio je jedan kazneni bod.

Salihamidžić je "uvaćen", u prebrzoj vožnji u julu mjeseci 2022. godine u Minhenu, kada je vozio 26 km/h više od dozviljenog.

On se žalio na to, ali obzirom da se nije pojavio na sudu, sudija je odbio prigovor, te je Salihamidžić dobio bod kazne.

Visina kazne nije saopštena, ali njemački novinari tvrde da će Salihamidžić morati da plati 180 eura zbog toga što je uradio.

Po pravili u Njemačkoj, oduzimanje vozačke nastupa ako je brzima prekoračena za 26 km/h ili više dva puta u toku godine.

Oglasi

Osim toga, Bild je otkrio i da je izvršni direktor Bayerna, Oliver Kahn, ostao na mjesec dana bez vozačke upravo zbog prebrze vožnje.

Salihamidžić nije skidao osmjeh s lica, ali je jedna rečenica svima ostala urezana

Hasan Salihamidžić jako je ponosan na svoj klub jer su uspjeli završiti transfer Joao Cancela iz Manchester Cityja.

Vidjelo se da je bio jako uzbuđen kada je novinarima odgovarao na pitanja koja su bila vezana sa realizovanim transferom.

Cijeli svijeti bio je u čudu kada se jučer pojavila informacija da će Cancelo potpisati za Bayern, te da je razlgo svađa sa Guardiolom.

Priznao je Salihamidžić da ovaj posao nije završio sam, te da je imao veliku pomoć skauta svog tima.

Oglasi

"Uvjeren sam da će nam Cancelo pomoći u narednim sedmicama i mjesecima u cilju osvajanja titula. O njemu smo razmišljali već neko vrijeme. Savršeno se uklapa u naš sistem", rekao je Salihamidžić, te je nastavio:

"Sretni smo što će već od ove polusezone igrati za Bayern. Sada smo ga uzeli na posudbu, a za nekoliko mjeseci ćemo imati šansu da ga trajno potpišemo. U ovom poslu nisam samo ja učestvovao. Mi imamo jako dobar skauting tim. U stalnom smo kontaktu i imamo vrlo blizak odnos s upravom, te zbog toga možemo brzo reagovati. Jako sam sretan što je mišljenje takvo da sam ja odradio posao, ali vjerujete da to nije samo moja zasluga."

Cancelo je u Manchester Cityj stigao 2019. godine iz Juventusa i odigrao je 154 utakmice u kojima je postigao deset golova.

Kada je riječ o reprezentativnom nogometu Cancelo ima 41 upisan nastup za Portugal, te je iz toga jasno da je standardan prvotimac.

Cancelo je za zvaničnu web stranicu Bayerna istakao kako je uzbuđen nakon što je završio transfer, a klub će ga moći otkupiti za 70 miliona eura na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi