Ramosu godine ne mogu ništa, testira tijelo do krajnjih granica i postao je prava zvijer

Iskusni Španac

Ramosu godine ne mogu ništa, testira tijelo do krajnjih granica i postao je prava zvijer

A. Čaušević

Iza Sergija Ramosa je možda i najlošija sezona u karijeri. 

Ramosa su dotukle povrede do te mjere da je uspio skupiti svega 13 nastupa u svojoj prvoj sezoni kao fudbaler PSG-a.

Ipak, 36-godišnjak je odlučio da se pokaže da nije za starog gvožđa te je tokom pauze odlučio testirati svoje tijelo do krajnjih granica.

Bivši reprezenativac Španije trenira naporno i postao je prava zvijer samo kako bi ušutkao kritičare.

Na društvenoj mreži Instagram objavio je nekoliko fotografija snimaka svog treninga i može se reći da je mukotrpan rad došao na naplatu.

Oglasi

Bivši kapiten Reala će sigurno gledati da bude i puno bolji na terenu jer teško da može biti lošiji nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Prljava prepiska

Sergio Ramos do sada ima 27 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva.

Ipak, ona najvrijednija individualna nagrada, Zlatna lopta, nikada nije bila ni blizu njegovih ruku, a to je pokušao riješiti još dok je bio član Real Madrida.

Kako navodi Marca, Sergio Ramos je pisao Luisu Rubialesu, predsjedniku FS Španije, s kojim je bio u bliskim odnosima, da ga zamoli da "povuče konce" kako bi dobio Zlatnu loptu. Poruke između njih dvojice datiraju iz jula 2020. godine, ali su otkrivene tek sada.

Oglasi

Sergio Ramos: "Rubi, dobra večer. Nadam se da ste ti i cijela porodicadobro. Znaš da nikad nisam tražio od tebe ništa, ali želim to učiniti danas jer je posebna godina zbog rezultata koje sam imao. Želim da mi pomognete na bilo koji način, da pritisnete nekoliko dugmića u UEFA-i i vašim kontaktima prema Zlatnoj lopti. Bio bih vam zahvalan cijeloga života, ne samo zbog mene, već i zato što mislim da španski fudbal to zaslužuje. Šaljem ti zagrljaj."

Luis Rubiales: "Zdravo, Sergio. Prije svega, čestitam, mislim da je ovo jako dobra godina za tebe da to dobiješ. Naravno, Zlatna lopta nije na meni, ali mogu ti pomoći na bilo koji način. Veliki zagrljaj."

Sergio Ramos: "Znam da nije do tebe, ali veze su također važne. Infantino (Gianni, predsjednik FIFA-e, op. a.) dodjeljuje nagradu FIFA The Best, što je također super važno i bilo bi super. U svakom slučaju, računam na tvoju pomoć. Grlim te i, kad budeš mogao, vidimo se zajedno za stolom."

Podsjetimo, Zlatna lopta na kraju uopšte nije dodijeljena 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa, a nagradu FIFA The Best osvojio je Robert Lewandowski, ostavivši iza sebe Lea Messija i Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi