Nažalost, stanje Sergija Rica se pogoršalo

Životna bitka golmana PSG-a

Nažalost, stanje Sergija Rica se pogoršalo

Eldar Ganibegović

Golman PSG-a Sergio Rico nedavno je imao stravičnu nesreću, a, nažalost, mediji iz Francuske danas objavljuju vijesti kako se njegovo stanje pogoršalo.

Španski golman Sergio Rico je 28. maja pao u komu nakon što je pao s konja i udario glavom, a danas dolaze loše vijesti. 

Sergio Rico je odmah helikopterom prevezen u bolnicu, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje ozbiljno.

Dvije sedmice od strašne nesreće, novinari Le Parisiena iznijeli su više detalja o golmanu PSG-a.

Ako je u srijedu, 7. juna, medicinski bilten objavio da se njegovo stanje popravlja i da više nije pod sedativima, sada su se stvari pogoršale.

Oglasi

Navedeni izvor tvrdi da je Sergio Rico i dalje u indukovanoj komi, a doktori ga pomno prate i ne govore o njegovom stanju. Uz to, Španac je ponovo bio pod sedativima.

Nedavno je supruga fudbalera, Alba Silva, objasnila da oporavak golmana napreduje polako ali sigurno. Iako je pod stalnim nadzorom, doktori pokušavaju da ga izvuku iz indukovane kome da vide kako će reagovati.

"Korak po korak, malo po malo. Imamo puno povjerenja u doktore Virgen del Rocio", rekla je golmanova supruga, prenosi Marca.

Ostaje da vidimo šta će biti s nesretnim 29-godišnjakom, te da mu poželimo što brži i uspješniji oporavak, iako je stanje itekako ozbiljno i teško. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi