Sevilli donio titulu, a prije nekoliko godina bio je ribar

Carlos Bacca - od ribara do fudbalera

Sevilli donio titulu, a prije nekoliko godina bio je ribar

Kolumbijski fudbaler zaludio je Evropu, a ne radi se o Radamelu Falcau, a nije riječ ni o Jamesu Rodriguezu. Zvjezdani status sebi se priskrbio Carlos Bacca, kolumbijski napadač koji je s dva gola u finalu Europa lige Sevillu vodio do četvrtog trofeja u ovom takmičenju.

Bacca je s dva gola bio najzaslužniji za pobjedu Andalužana nad Dnjeprom od 3:2 kojim je španski tim odbranio trofej osvojen prošle godine.

Rijetki znaju koliko je težak bio put Kolumbijca do onoga gdje se sada nalazi. Latinska poslovica “Od trnja do zvijezda” u Baccinom bi se slučaju mogla prevesti “Od ribara do fudbalera”.

Naime, Bacca je tek u 25. godini prvi put zaigrao za neki evropski tim, u pitanju je bio Club Brugge, a do tada nije mrdao iz Južne Amerike, gdje je promijenio nekoliko klubova. Tamo je branio je boje Atletico Juniora iz kojeg je posuđivan Barranquilli i Minervenu, prije nego li je stigao u Belgiju.

Fotografija Bacce iz 2009. godine s pecanja na nepoznatoj lokaciji dovoljno govori koliko Kolumbijac prije šest godina bio daleko od vrhunskog evropskog fudbala.

Nismo sigurno koliko je Bacca prilikom pecanja uspio napuniti svoju mrežu, ali je mrežu ukrajinskog tima protekle noći napunio dovoljno za njegov prvi evropskih trofej, a Sevillin četvrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti