Shakirin "savršen zločin": Pique i njegovi advokati su nemoćni
Shakira i saradnici napravili su takvu pjesmu da Pique nije imao šanse za tužbom, a ona je dobila šta je htjela.

A ona dobila šta je htjela

Shakirin "savršen zločin": Pique i njegovi advokati su nemoćni

Eldar Ganibegović

Shakira je novom pjesmom iskazala mnoga osjećanja i poslala nekoliko direktnih poruka Piqueu. Ona i njegov tim su sjajno sve odradili i bivši fudbaler nije imao šta da traži na sudu.

Priču koja stoji iza stihova Shakirine pjesme na vrhu liste ispričao je Keityn, 26-godišnji tekstopisac iz Kolumbije.

Iz njegovih izjava vidljivo je da je Shakira imala vrlo jasnu metu, ali se zajedno sa Keitynom i Bizarrapom pobrinul da izađu sa pjesmom čija je poruka bila teška, a u isto vrijeme ne može nastati pravna odgovornost.

Inače, Pique se konsultovao sa svojim advokatima da vidi može li tužiti Shakiru, ali njihov odgovor u pogledu šansi za pobjedu nije bio pozitivan.

Iz priče se čini da su stihovi o Piqueu i Clari Chia bili još snažniji, ali su uklonjeni tokom skoro tri sedmice koliko se na komadu radilo.

"Tekst je Shakirin i moj. Rekla je 'Hoću ovo, želim ovo'. Jasno je da pesma ima lični štih. Ona je smislila spisak svih stvari koje je željela da prenese, na čemu smo radili.

Oglasi

Trebalo nam je vremena da napišemo ovu pesmu. Između dvije i tri sedmice. Ostali smo u njenoj kući tri dana, a onda smo nastavili da radimo preko telefona", objasnio je mladi muzičar.

"Nekoliko puta smo mijenjali tekstove. Morali smo ih mijenjati kako bismo pronašli najbolju verziju kako ne bi prešli granicu, ali i da ne budu previše mekani. Shakira je zadovoljna rezultatom. Nismo očekivali ovakav uspjeh", naveo je kompozitor.

Uz njega, Shakira je radila i na druge dvije pjesme objavljene krajem prošle godine, "Te felicio" i "Monotonia". Veliko iznenađenje je da su sastavljene prije zvaničnog razlaza.

U stihovima postoji osnova za sve, jer će Shakira uvijek pjevati ono što osjeća. Željela je da izlije svoj bijes još u pjesmi Monotonia", rekao je Keityn za MoluscoTV.

Inače, nova Shakirina pjesma već je zaradila preko 20 miliona eura i osim što je poslala snažne poruke bivšem, masno je i zaradila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi