Šou Infantina i Donalda Trumpa u Bijeloj kući

Predsjednik FIFA u posjeti predsjedniku SAD-a

Šou Infantina i Donalda Trumpa u Bijeloj kući

M. Šljivak

Američki predsjednik Donald Trump ugostio je jučer u Bijeloj kući predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Giannija Infantina.

Razlog posjete su razgovori o organizaciji Mundijala 2026. godine kojeg će SAD organizovati skupa sa Kanadom i Meksikom, a na prijemu u Bijeloj kući je bilo itekako zabavno.

"Bio je ovo odličan sastanak na kojem je fokus bio organizacija i pripreme Svjetskog prvenstva 2026. godine kojem su SAD domaćin sa Kanadom i Meksimom. Zahvaljujem se predsjedniku Trumpu i njegovoj vladi na punoj podršni i posvećenosti. Uvjeren sam da će ove tri zemlje napraviti najbolju organizaciju ikad", rekao je Infantino.

Naravno, razmijenjeni su određeni pokloni, a pored dresova Infantino je Trumpu poklonio i kartone, te mu je objasnio za šta služe u fudbalu.

Nastao je pravi šou. Trump je naravno iskoristio priliku da pokaže crveni karton i nasmijao je prisutne novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi